Maison Val d’Entremont by Savioz Fabrizzi Architectes

By • Sep 7, 2011 •  Selected Work 

Swiss studio Savioz Fabrizzi Architectes has sent us photos of the Maison Val d’Entremont project.

This contemporary three-story family home is located in the canton of Valais in Switzerland.

Maison Val d’Entremont by Savioz Fabrizzi Architectes:

“The site, situated on top of the village benefits of a marvelous 360° view. Thanks to its downhill position and the incline there is an overview of the village and its houses and an impressive alpine panorama. On the back an arrangement of terraced pastures give this place a peaceful character.

The building has a simple shape, it is a parallelepiped rectangle with a saddleback roof, in the tradition of the other houses in the village. There are three levels, the middle one being the day-lounge. Being entirely glazed this level benefits of the panoramic view mostly.

The facades are made of  pre-weathered wood which will gradually get darker and adapt to the barns of the village to be integrated and become a timeless building.

In the open living-room which has a brown concrete floor and ceiling some walls are blinded with polished stainless steel in order to reinforce the panoramic view.

The bedrooms on the top floor and the small apartment in the basement are designed in a more conceptional way, entirely painted in white using resin and paint. A small area is used for the entrance and the garage in the basement of the site. it connects to the house with a staircase.

Thanks to a good thermal isolation and high-performing technical installations the property is built using “minergie” standard. The heat production is given by a geothermic heating pump and non-glazed solar collectors.”

Photos by: Thomas Janscher
Source: Savioz Fabrizzi Architectes

Maison Val d’Entremont by Savioz Fabrizzi Architectes was published on HomeDSGN on Sep 7, 2011.

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts