Patane Residence by Bureau^Proberts

By • Dec 22, 2011 •  Selected Work 

Brisbane-based studio Bureau^Proberts has designed the Patane Residence.

This three story contemporary home is located in Newmarket, an inner north-western suburb of Brisbane, Australia.

Patane Residence by Bureau^Proberts:

“The home was designed for a close knit, young family and occupies the crest of a hill facing south towards views of the Brisbane city skyline and Mount Coot-tha. A series of connected pavilions perched on solid concrete platforms encourage exploration and interaction whilst portraying a sense of permanency and refuge. The concrete construction enhances a sensation of intransience the client desired, while timber elements re-interpret the craftsmanship of Queensland home construction, responding to the suburban context of Newmarket’s 19th and 20th century dwellings.

The home is intended to conjure summer memories of time spend in the cool, shaded spaces found under the homes of our childhood. Visitors are welcomed onto the middle level of the home. This transparent platform encourages family activity through connection between living space, play space and the street. Private spaces of the home are separated between the basement and upper level.”

First Level
Second Level
Third Level

Photos by: Jon Linkins

Patane Residence by Bureau^Proberts was published on HomeDSGN on Dec 22, 2011.

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to Patane Residence by Bureau^Proberts

  1. Perfect design! Love it!

Share your Thoughts