Shield House by Studio H:T

By • Apr 18, 2012 •  Selected Work 

Boulder-based architectural firm Studio H:T has designed the Shield House.

Located in Denver, Colorado, USA, this 3,000 square foot contemporary home has a large, curving wall to provide privacy from an adjacent three-story dwelling next door.

Shield House by Studio H:T:

“This urban infill project juxtaposes a tall, slender curved circulation space against a rectangular living space.

The tall curved metal wall was a result of bulk plane restrictions and the need to provide privacy from the public decks of the adjacent three story triplex. This element becomes the focus of the residence both visually and experientially.

It acts as sun catcher that brings light down through the house from morning until early afternoon. At night it becomes a glowing, welcoming sail for visitors.”

Use arrow buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts