Alteration of SANTPERE47 by Miel Arquitectos

By • Feb 16, 2013

Located in Barcelona, Spain, the SANTPERE47 was redesigned by Miel Arquitectos.

The spacious apartment is decorated in neutrals, with white walls and light wood floors, but with added quirky touches – a 6-shaped bookcase, a dripping-paint purse hanger – that add character and fun to the space.

Alteration of SANTPERE47 by Miel Arquitectos:

“The alteration of the flat SANTPERE47 is a rereading of the spatial structure of the typical Barcelona’s Example flat of the end of the 19th century, succession of isolated rooms and disconnected courts. It was reading the flat when we discovered a geometric coincidence in the Cartesian plot, a diagonal axis that followed the hollows of the entrance’s door, of an intermediate pass throw and of one of the large windows faced to the street.

Two golden guides re-follow the bodies that slip on both sides of the diagonal, two technical guides that support the wired up, lighting, guides of doors and a sliding stairs. These golden lines establish a horizontal division in the flat: up to 2,20 m (7 feet) it flows the living space and above the given space floats, with another scale organizes mezzanines of storage, bottle racks, the entry of zenithal light in the bath or a polyvalent room.

SANTPERE47 is a fresh dialog with his origins that one discovers between the golden art craft ceiling of the dining room and the dance of drops of illuminated water, in the tactile experience of the girders of wood that support the floor within reach of your hands in the mezzanine or in the stairs – furniture that riches it formed by the mosaic re-consisted of the old living, which reflection multiplies like a magic carpet.”

Plan
Section
Isometric View
Isometric View
Isometric View

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts