9 Jalan Siap by ONG&ONG

By • Mar 3, 2013

Singapore-based architectural firm ONG&ONG have designed 9 Jalan Siap.

Completed in 2008, this contemporary home features a large center courtyard. Old recycled roof tiles were used on the exterior walls in order to preserve materials and reduce environmental impact.

9 Jalan Siap by ONG&ONG

“Despite being situated on a relatively low-rise site, 9 Jalan Siap manages to overlook the lush greenery of Bukit Timah Nature Reserve.

The central courtyard allows for natural ventilation, and coupled with floor-to-ceiling windows and large overhangs, helps keep the house cool and bright. Such measures ensure that energy use is minimised.

In a bid to preserve material from demolished buildings, old roof tiles feature prominently in the walls that outline the site. Salvaged relics like these help create tactile surfaces that add uniqueness and character to the house.”

Photos courtesy of ONG&ONG

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to 9 Jalan Siap by ONG&ONG

  1. william says:

    nice. spacious and lots of ambient lightings

Share your Thoughts