Bass Ensemble by Hyla Architects

By • Sep 15, 2013

Bass Ensemble was designed by Hyla Architects, and it is located in Singapore, Singapore.

Its interior design has a slightly minimalist quality, allowing for texture to add most of the character to be found.

Bass Ensemble by Hyla Architects:

“Our first project at Sentosa Cove, this bungalow presents a simple and subtle statement along Cove Way. Hidden behind a bamboo planting screen, the 1st storey is transparent – privacy being provided by a series of horizontal timber blinds.

These complement the oxidized brass roof that folds to become the front facade and also the canopy and carporch in one dynamic sweep. The living, dining and dry kitchen open across a covered timber terrace and an infinity lap pool. This maximises the entertainment possibilities at the 1st storey for our client.

The pool deck then cascades to a lower terrace level, before connecting to the seawall with it’s future yacht mooring on the water. A unique stair structure clad in timber connects the 3 levels.

The master bathroom utilises a barrel vaulted roof space and an oval skylight to create an interplay of light & shade. At the attic, the guest bathroom is seen as an extension of a luxe spa bath opening out onto a pebble garden on the roof terrace.”

First Level
Second Level
Third Level
Fourth Level

Photos by: Derek Swalwell

Bass Ensemble by Hyla Architects was published on HomeDSGN on Sep 15, 2013.

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts