Espace St-Denis by Anne Sophie Goneau

By • Dec 15, 2013 •  Selected Work 

Espace St-Denis is a residential project completed by Canadian architectural designer Anne Sophie Goneau.

The home is located on Plateau Mont-Royal, a borough of Montréal, in Québec, Canada.

Espace St-Denis by Anne Sophie Goneau:

“The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition, in order to communicate their material, their relief and color environment.

The open kitchen is the focal point of the space; it unfolds on the dining room and living room, where the master bedroom fits. It is bounded by a glass wall which preserves the view of the bare brick; an archaeological reminder wanting to highlight the existing raw materials as an exhibitor showcase. On the ground, a radiant hot water heating system was installed under a concrete slab, which was covered by a light gray epoxy and polyurethane matt finish.

The steel beam, flameproof, delimits the passage area. In the corridor leading to the bathroom, a light-emitting diode was installed in the recessed ceiling for a more intimate setting, which features the original hemlock wall.”

Photos by: Adrien Williams

Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to Espace St-Denis by Anne Sophie Goneau

  1. Ken says:

    this is PERFECTION!!!

Share your Thoughts