homedsgn logo homedsgn logo

Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio

By • Dec 8, 2014

Adverstisment

Pilbrow Residence is located in Greytown, New Zealand.

It was designed by Casas Design + Architecture Studio.

Pilbrow Residence 01 850x590 Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio
Pilbrow Residence 02 850x566 Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (3)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (4)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (5)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (6)

MORE INSPIRATION

Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (7)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (8)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (9)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (10)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (11)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (12)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (13)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (14)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (15)
Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio (16)

Pilbrow Residence by Casas Design + Architecture Studio:

“The house was designed with a long and specific brief, It has a clean lines and white single volumes shape style with a contemporary touch, at Wairarapa region in Westwood in the heart of Greytown, New Zealand.

The Residence also has an important role, to connect directly with the exterior – interior, flexibility of spaces with different activities, as a pool house, (a self container, a gym or playroom, a swimming pool as well as sports as a tennis court). Creating a pleasant and attractive environment and minimising environmental impact was an important challenge by us. Indoor environmental quality (IEQ) is an important aspect of such an environment. Furthermore workspaces which are comfortable, naturally lit and allow occupant’s access to the outdoors can reduce turnover and costly absentees.

The house has a big flexible open plan with 2 living areas, sitting area, 4 bedrooms plus a Master bedroom-en suite, a big rumpus connected directly with the 4-kids bedrooms; on the top level there is also a huge office / studio, connected directly to the main entrance of the house. The house has a total area of 508 m2 (5,468 ft2) a site area of 1,884.40 m2 (20,279 ft2).

It was a big challenge to suit all the requirements of the client, because there should be a strong relationship between the house and the outdoor living areas and with the different social, recreational and sporting activities; besides should also achieve the maximum penetration of natural light including direct sunlight all day long.”

Photos courtesy of Casas Design + Architecture Studio

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts