homedsgn logo homedsgn logo

The Panda House by DA-LAB Arquitectos

By • Aug 25, 2015 •  Selected Work 

Adverstisment

The Panda House is a private residence designed by DA-LAB Arquitectos.

The home is located in Playa Blanca de Asia, Distrito de Cañete, Peru.

The Panda House 01 850x567 The Panda House by DA LAB Arquitectos
The Panda House 02 850x566 The Panda House by DA LAB Arquitectos
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (3)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (4)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (5)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (6)

MORE INSPIRATION

The Panda House by DA-LAB Arquitectos (7)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (8)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (9)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (10)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (11)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (12)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (13)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (14)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (15)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (16)
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (17)

The Panda House by DA-LAB Arquitectos:

“THE PROJECT

Our top priority was to keep the spirit of the existing house, which was more than 20 years old and was designed in an exaggerated way. It had ample passages, oversized bathrooms and lacked many basic spaces for a beach house of its size. The project has an air of minimalism combined with classic elements of a rustic beach house that give a sense of harmony and peace to every environment.

DOUBLE HEIGHT

We call the double height space “the soul of the house”. It recognizes the pre-existent structure and serves as an organizing element and spacial connector of all common areas.

REED

The false ceiling cane plant generates a welcome shade throughout the day. At night the indirect lighting details scattered throughout the house enhance this natural element as “mother” of the project.

THE FACADE

The “live facade made with sliding blinds that move across the front allows you to create shadows where they are required. When not in use they rest in front of the columns generating an antigravitational effect that gives you the feeling that the roof floats with no supports.

The house, which originally had only one story, now has two storys and has won 2 extra rooms, a TV room, a bar, a BBQ bar, a pool and a large family terrace to have lunch and rest overlooking the sea.”

The Panda House by DA-LAB Arquitectos (18)
First Level
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (19)
Second Level
The Panda House by DA-LAB Arquitectos (20)
Third Level

Photos by: Renzo Rebagliati

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts