homedsgn logo homedsgn logo

Sbm Studio Design a Spacious Contemporary Home with a Stunning Landscaping Program

By • Jan 19, 2016

Adverstisment

House in Kharkiv is a project completed by Sbm Studio in 2014.

The home is located in Kharkiv, Kharkiv Oblast, Ukraine.

House in Kharkiv 01 850x415 Sbm Studio Design a Spacious Contemporary Home with a Stunning Landscaping Program
House in Kharkiv 02 850x566 Sbm Studio Design a Spacious Contemporary Home with a Stunning Landscaping Program
House in Kharkiv by Sbm Studio (3)
House in Kharkiv by Sbm Studio (4)
House in Kharkiv by Sbm Studio (5)
House in Kharkiv by Sbm Studio (6)

MORE INSPIRATION

House in Kharkiv by Sbm Studio (7)
House in Kharkiv by Sbm Studio (8)
House in Kharkiv by Sbm Studio (12)
House in Kharkiv by Sbm Studio (13)
House in Kharkiv by Sbm Studio (14)
House in Kharkiv by Sbm Studio (15)
House in Kharkiv by Sbm Studio (16)
House in Kharkiv by Sbm Studio (17)
House in Kharkiv by Sbm Studio (18)
House in Kharkiv by Sbm Studio (19)
House in Kharkiv by Sbm Studio (20)
House in Kharkiv by Sbm Studio (21)
House in Kharkiv by Sbm Studio (22)
House in Kharkiv by Sbm Studio (23)

House in Kharkiv by Sbm Studio:

“This house with wavy roof was built for a family with two daughters. The house is located in a picturesque place in Kharkiv region. That’s why our task was to create a house that is merge with nature. Almost each space has a beautiful view on the birch grove and the lake.

The facades are a combination of basalt stone, thermo ash and glass. On the ground floor there is a stainless steel swimming pool, where the water reflects sky and trees.

We have play of light and shade in the living room during the day because of the windows in the roof. The roof overhangs the terrace eight meters long and provides comfort in any weather.

The landscape is extremely functional and neat. In front of the house catalpa trees provide shade in hot weather and do not obscure the view on the lake. Initially on the area there was fifteen meters difference in the height, so we decided to divide it in two flat terraces.

In one of the terraces arranged an arbour and grotto for children. It became a favourite place of all family members and their friends.”

Photos by: Andrey Avdeenko

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts