homedsgn logo homedsgn logo

Studio Razavi Architecture Designs a Residence to Serve as Summer Home and Studio for a Photographer

By • Apr 9, 2016

Adverstisment

House for a Photographer is a private home located in Brittany, France.

It was designed by Studio Razavi Architecture in 2013.

House for a Photographer 01 850x567 Studio Razavi Architecture Designs a Residence to Serve as Summer Home and Studio for a Photographer
House for a Photographer 03 850x566 Studio Razavi Architecture Designs a Residence to Serve as Summer Home and Studio for a Photographer
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (5)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (11)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (12)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (13)

MORE INSPIRATION

House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (14)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (15)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (16)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (17)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (18)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (21)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (22)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (23)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (24)
House for a Photographer by Studio Razavi Architecture (25)

House for a Photographer by Studio Razavi Architecture:

“The defining concept for this house, commissioned by a photographer as both his summer house and studio, was based on developed facade studies which define a simple and smooth building skin varied in height and punctured by openings.

Two volumes define the main living & work spaces, both converge to the North corner freeing up as much space as possible on this small lot and turning all window openings to face South and West. The main space is compressed at the entry and releases up towards the landscape, the fan shaped plan gradually provides more floor area, volume and light. The second volume is exclusively dedicated to the owner’s studio. All rooms and bathrooms are reduced to a bare minimum and provide maximum surface area to living and work spaces.

The varying angles at building edges offer a series of changing volumetric & perspective experiences as in the south facade showing as a single vertical plane, while all others are hidden from view. Similarly, an open angle on the main corridor defeats natural perspective to create an illusion of parallel walls.”

Photos by: Olivier-Martin Gambier

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts