homedsgn logo homedsgn logo

Ramon Esteve Estudio Designs a Sleek Exposition Space for the Porcelanosa International Exhibition 2016

By • Jul 29, 2016

Adverstisment

Premium House is a project completed by Ramon Esteve Estudio.

Located in Villareal, Spain, the space was designed for L’Antic Colonial at the Porcelanosa International Exhibition 2016.

Premium House 01 850x566 Ramon Esteve Estudio Designs a Sleek Exposition Space for the Porcelanosa International Exhibition 2016
Premium House 02 850x1275 Ramon Esteve Estudio Designs a Sleek Exposition Space for the Porcelanosa International Exhibition 2016
Premium House by Ramon Esteve Estudio (4)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (5)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (6)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (7)

MORE INSPIRATION

Premium House by Ramon Esteve Estudio (8)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (9)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (10)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (12)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (13)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (15)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (16)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (17)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (18)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (19)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (20)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (21)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (22)
Premium House by Ramon Esteve Estudio (23)

Premium House by Ramon Esteve Estudio:

“A 900m2 (9,688ft2) exhibition room is organised in different zones that display the wide range of materials and complements of the brand. A 170m2 (1,830ft2) area is set aside for reproducing a dwelling using these materials: the Premium House.

A sequence of boxes of different sizes that are attached and moved across. The boxes open to one side and close to the opposite side in order to show or hide their content. These different boxes slide on each other while being however internally connected. The different uses inside are visually independent but there is still a continuity between them. The lower boxes host the more private uses of the dwelling, such as the bedroom, the dressing room and the bathroom, while the higher ones host the more public uses, such as the living room, the dining room and the kitchen.

MATERIALS
Each prismatic space is defined by a monochrome range of colours and an exclusive combination of materials. A lengthwise promenade through the different spaces starts in the darker tones and gradually goes to brighter tones. Fine wood, natural stone and mosaics of wood, stone or metal are the material elements that are combined in different proportions to define each space.

LIGHT
An indirect linear light covers the vertical surfaces, highlighting the qualities of the materials, and it is combined with spotlights that emphasise some particular elements. A backlit background with an image of a forest in autumn surrounds the set and provides a natural context for the dwelling.”

Photos by: Alfonso Calza

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts