homedsgn logo homedsgn logo

Nava Yavetz Architects Design a Spacious Contemporary House in Ashdod, Israel

By • Nov 21, 2016

Adverstisment

House in Ashdod is a residential project completed by Nava Yavetz Architects in 2014.

Completed in 2014, the home is located in Ashdod, Israel.

House in Ashdod 03 850x478 Nava Yavetz Architects Design a Spacious Contemporary House in Ashdod, Israel
House in Ashdod 05 850x679 Nava Yavetz Architects Design a Spacious Contemporary House in Ashdod, Israel
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (6)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (7)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (8)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (9)

MORE INSPIRATION

House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (10)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (11)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (12)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (13)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (14)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (15)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (16)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (17)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (18)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (19)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (20)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (21)
House in Ashdod by Nava Yavetz Architects (22)

House in Ashdod by Nava Yavetz Architects:

“Situated in southern Israel, in the city of Ashdod, steps away from the beach. The house overlooks the Mediterranean waves, sand and wind. The design aims to accentuate this connection with the sights and sounds of the sea.

The structure expresses function, maximizing viewpoints and airflow.

A wide entrance door leads to the house composed of two wings, one public and one private. The public area includes a living room that soars to a height of two stories. The blue waters of the sea and pool are viewed from multiple angles and in different ways throughout the house. The house ‘greets’ the sea.

A floating roof connects the two wings of the house. The spaces within the house are arranged around a large courtyard that separates the public wing from the private one while enhancing the connection between the interior and exterior, enabling the breeze and view to flow through the house.

The master suite is located along one side, the children’s rooms along another, and between them is the public area including a large living room, a spacious dining room and a well equipped kitchen. The layout allows interaction between the public and private while also guaranteeing an appropriate amount of separation.

The house is well ventilated. The plan enables air to flow from east to west and from north to south, admitting the feeling of the whirling wind into the courtyard.

Clean, raw materials such as concrete, steel, wood, aluminum and glass are used throughout the house. This choice of materials facilitates the plasticity and dynamism of the structure and creates a web of connections between both the massive and the light. The roof constructed of steel covered with aluminum, seems to float above the massive concrete walls, as if disconnected from the main structure and part of the wind.

Smart glass fenestration filters out excess heat and radiation from the sun while allowing the light and view in throughout the day. The house lives and breathes with the daily movement of the sun, its changing shades of gold.

Leaning

Wood walls connect the cement and glass adding depth, wrapping the interior walls in a continued expression of the design of the structure.”

Photos by: Shai Epstein

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts