homedsgn logo homedsgn logo

Extension To A House In Chaville by Cut Architecture

By • Sep 16, 2011

French studio Cut Architecures has extended a house in Chaville, a commune in the southwestern suburbs of Paris, France.

The addition sits between the existing 1920s home and its neighbor.

Used by a cello player, the practice room is located above the garage and framed by concrete.

To match the new addition, the architects removed hanging ceilings from the two bedrooms inside the house to reveal timber girders.

Extension To A House In Chaville by Cut Architecture:

“The project is the extension and refurbishment of a detached house from the 1920’s in Chaville (Paris Western suburb).

The extension is a concrete volume inserted between the eastern facade of the existing house and the adjoining wall of the next house, in continuity with the front facade of the existing house.

The suspended dual aspect room receives southern and northern light and is used by the owner -a cello player- as a rehearsal room.

The inner surfaces of the concrete canopy resulting of the southern facade shape are covered with a layer of anodized aluminum.

The space under the extension is a parking place, the front and rear doors are made out of expanded aluminum and can be both opened to become a sheltered outside space opening on the garden and the mineral patio in the back.

Inside the existing house the ceiling has been demolished and two colorful mezzanines are hanging in between the revealed timber frame.”

Photos by: Luc Boegly
Source: Archello

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts