homedsgn logo homedsgn logo

Santa Christina Residence by DNA Barcelona Architects

By • Dec 7, 2011

Barcelona-based studio DNA Barcelona Architects has designed the Santa Chritina Residence.

Completed in 2010, this 5,890 square foot home is located in a charming village on the Catalan coast, Spain.

 

Santa Christina Residence by DNA Barcelona Architects:

“The building, which enjoys a privileged location, presents a contemporary architectural lines, with large windows through which natural light is cast. The interiors design show us their personality.
For the design of this luxury house was crucial to define the location of spaces for day area and night area.

For the living area a rectangular volume is seen resting on the night area, like a sculpture on a pedestal does. The platform is in this case is the wood-paved terrace. A volume that preserves the privacy of the owners in case of holding any kind of social activity in the house.

Thus in both volumes, covered with travertine marble slabs, large windows are arranged. It also creates two courtyards, one in Zen style and the other with tropical plants to provide supplemental lighting to certain rooms.
Access to this luxury home is through the back wall, creating a space for vehicle access and parking inspired by the hotels for the convenience of any movement in the car.

Once inside the house opens a long hallway dealer. The first thing you see is the kitchen area, bounded by walls of glass.

The kitchen is in some way, a lookout in the house, overlooking the outdoor landscape, the Mediterranean garden, tropical courtyard and dining room. This room has two separate environments through a wide center column which is embedded a fireplace. Complete the day area a laundry room and a room for the service.

An internal staircase leads to the lower module, where we find a long corridor that distributes, two suites, with bathroom and dressing room, two double rooms sharing a bathroom and a room dedicated to leisure with an office. This room has access to the tropical and Zen courtyards. Adjoining the great room lies a room with whirlpool, sauna and showers. This room is dedicated to relax and have access to the pool outside of the garden through a sliding window.”

Section - Site Plan

 

Photos courtesy of DNA Barcelona Architects
Source: DNA Barcelona Architects

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts