homedsgn logo homedsgn logo

House Pinck-Heerkens by BogermanDill

By • Jul 22, 2012

BogermanDill re-imagined the former Worker’s Press print-works building in Amsterdam as a four story, contemporary home.

House Pinck-Heerkens by BogermanDill:

“House Pinck-Heerkens, a former press office, lies on the Prinsengracht – one of Amsterdam’s most coveted streets. Architects BogermanDill renovated the former industrial space to form a family residence, while preserving a number of original features such as wooden floors, low ceilings and I-beams.

To connect the space’s four floors and unify the main living areas, BogemanDill created a large void in the centre of the house. The first and second stories are interconnected by a wooden staircase without a balustrade, and a floating staircase leads up to the third floor; both are in keeping with the open-plan feel of the space.

Because the void cuts through the top floor of the house, its two rooms are joined by a floating bridge made from steel I-beams. Overall, the original features such as the visible brick work and steel caged windows contribute to an atmosphere somewhat reminiscent of a New York loft.”

floor plan 1

 

floor plan 2

 

floor plan 3

 

floor plan 4

 

section

Photos by: Wil van Iersel

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts