homedsgn logo homedsgn logo

House in Pozuelo de Alarcón by A-cero Architects

By • Oct 24, 2012

This contemporary home is a 2007 project by A-cero Architects located in Madrid, Spain.

The house boasts several luxurious features including a wine vault, indoor swimming pool, and gymnasium.

House in Pozuelo de Alarcón by A-cero Architects:

“The house is hidden behind a harmonious sculptural set of curved walls made of stone dark granite and marble travertino that seem to emerge from a big water plate arranged in the house entry.

In addition to the beauty of this structure, it offers a high grade of privacy and tact between the exterior (street) and the house. Other more, this structure goes to the back part, as a front, where is a natural, clear and kind scenery.

This block disposition and the house plot (a descending slope towards a lake) are used to distribute the house in two plants: a high floor, with exterior access, and a low floor. Both of them are looking to a wide terrace with a pergola and to the garden house.

On the upper floor, we find a very wide and luminous hall provided with natural light for top skylights, and with two pools of water dominated by two bronze lions.

In addition, it is used to lead to the kitchen, wine vault, dining room, lounge, office – library, and to the most private areas: the principal bedroom, dressing-room, bath, interior swimming pool and small gymnasium.

Also, we find the stairs that descend to the low floor where there are a games lounge and a movies room, kids and guests bedrooms and the service area with two bedrooms in suite and with a wide area for the housework.

All the house’s rooms are provided with wide large windows in a dark safety glass. These windows (that also work as doors) and a lot of house elements are completely computerized and motorized: lighting, safety, blinds, air conditioning … everything is centralized.

The upper floor communicates with a terrace.

In the lounge the access to outside is made by a long large window that provides a continuity sensation from the interior space to outside.

This terrace is covered by a pergola made of an aluminium structure that supports the sculptural premeditation of the building.

In one of the side parts of the garden, there is a relaxation area with a pond of Buddhist inspiration.”

Photos by: Ferran Silva

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts