homedsgn logo homedsgn logo

La Muna by Oppenheim Architecture + Design

By • Nov 6, 2012 •  Selected Work 

This rustic chalet by Oppenheim Architecture + Design is a haunting sight on a moonlit evening in Aspen, Colorado, United States.

It is a renovation of one of the first homes built in the area and was designed to minimize the building’s environmental impact on its surroundings.

La Muna by Oppenheim Architecture + Design:

“A complete renovation and minor addition of one of the first homes built in the ultra-exclusive enclave of Red Mountain in Aspen Colorado.

30 years of haphazard­­­­­ of this rustic ski chalet with all its imperfections—an homage to the Japanese sensibility of wabi sabi.

Clad in reclaimed regional wood, stone and steel the home is intended to make a minimal impact on the natural resources and merge effortlessly with its idyllic surroundings of forest, stream and mountain.

Solar collectors provide needed energy for power and hot water, while extremely large operable panels of insulated glass blur the boundaries between inside and out– further enforcing a connection and deep respect of place.”

floor plan
elevation

Photos by: Laziz Hamani

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts