homedsgn logo homedsgn logo

Hayden Place by Cuningham Group

By • May 8, 2013

This contemporary office is a 2013 project that was created by and for Cuningham Group, located in Culver City, California, USA.

The sustainable space was designed to promote creativity and fun and features an indoor garden.

Hayden Place by Cuningham Group:

“The new Cuningham Group office is being designed to reinforce the firm’s emphasis on sustainability, collaboration, and creativity.

The new office, which is targeted for LEED Gold certification, will feature a host of sustainable elements. The office building itself is being converted from an existing warehouse, and is located near a bike path and an Expo Light Rail stop.

Large expanses of glass and four skylights will introduce an abundance of natural light, while trickle vents will allow fresh air to circulate through the space and exit through exhaust vents on the opposite end of the building.

An indoor garden with native and adaptive plants will filter the office air and create a connection with nature. The garden will be watered and maintained by employees.

In addition to the interior garden, a vegetable garden will be grown in the office’s “backyard,” which faces a residential development.

Cuningham Group’s culture fosters fun, creativity, collaboration, and a work/life balance. A full kitchen will be installed to encourage family-style meal time and gathering.

There will also be a gallery space to promote sharing of creative ideas. The gallery can also serve as a gathering space when the office hosts functions.”

Photos courtesy of Cuningham Group

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts