homedsgn logo homedsgn logo

Jln Angin Laut by Hyla Architects

By • Dec 3, 2013 •  Selected Work 

Adverstisment

Hyla Architects designed this home, Jln Angin Laut, in 2012.

It is located in Singapore, Singapore, and its interior is sleek and bright.

MORE INSPIRATION

Jln Angin Laut by Hyla Architects:

“Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely detailed screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden.

Its entrance elevated above the ground, one has to ascend a glass staircase to enter the house. Opening the solid timber front door, one is greeted with a swimming pool and patio surrounded by lush greenery, amply shaded overhead but admitting light and air from the sides, this space is a paradigm of living comfortably in the tropics.

A glass bridge spanning lightly across the pool leads into the living room. This bridge extends the threshold of the house, prolonging the act of entering and highlighting the importance of this space to the overall design of the house. The rest of the house takes its cues from this scene, the main living spaces being punctuated with light, greenery and timber accents. Together with the skillful manipulation of solids and voids, the overall effect achieved is that the architecture seems integrated harmoniously with nature.”

First Level
Second Level
Roof

Photos by: Derek Swalwell

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts