Belgian architectural firm P8 architecten has created the House LKS.

Completed in 2012, this house is located in Lier, Belgium.

The design of this home reflects the story of its inhabitants, where two single homes were combined to accommodate a growing family.

House LKS by P8 architecten:

“This house was designed for a young couple living in the centre of Lier, Belgium. They were already living in the house on the corner. With the birth of their baby boy, this house became to small. When the house next door became for sale they didn’t hesitate and bought it. The existing house was demolished so a plot of 56m2 became available.

On this plot the clients wanted an extra living space, a patio, a lounge and a master bedroom.

On the outside the new house shows a strong contrast with the existing house. The white painted facade deliberately breaks with the classical proportions of the other houses in the street.

On the inside it the spaces of the two houses connect with each other fluently.

On the ground floor of the new house there is a small swimming pool. This swimming pool is located between 2 folding windows. In the winter it can be used as an interior swimming pool, while in the summer the two windows can open and it can be used as an outside swimming pool.

The vertical garden gives the patio a green edge.

In collaboration with interior architect Kalle Block all the fixed furniture was designed. This way the 2 houses together feel like one total living concept.”

Photos by: Luc Roymans