Japanese architectural firm acaa has designed Beyond The Hill.

Completed in 2013, this 1,700 square foot contemporary home is located in Yokohama, Japan.

The owners required both a gallery and office space to be smoothly integrated into their family home.

The architects came up with a clever solution.

Beyond The Hill by acaa:

“A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office.

The request suggested that the house must be open to the town community. My answer to the requirement was to build the house “afloat”. To be precise, the gallery is the only grounded room, which is surrounded by a breezy and sunny wood deck raised at about 1m. Round hollow on the deck floor accommodates a round bench, where people can sit and enjoy meals while watching over the wood view.

The space may also serve as the external gallery. The wood deck, tilted towards the sloped road in front of the house, created a place where the internal and external areas of the house meet and interacts. The residential area and office can be approached via respective staircases.

The internal space of the residential area consists of a dining kitchen on the right and facing the wood, and a floor on the left, surrounding the courtyard and spirally ascending.”

Photos by: Hiroshi Ueda, Ryogo Utatsu