homedsgn logo homedsgn logo

Whitmore by Trevor Horne Architects

By • May 26, 2014

Whitmore is a small residencial building designed by Trevor Horne Architects in 2013.

It is located in London, England, and houses several spacious apartments, each with stylish interior design.

Whitmore by Trevor Horne Architects (2)
Whitmore by Trevor Horne Architects (4)
Whitmore by Trevor Horne Architects (5)
Whitmore by Trevor Horne Architects (6)
Whitmore by Trevor Horne Architects (7)
Whitmore by Trevor Horne Architects (8)
Whitmore by Trevor Horne Architects (9)
Whitmore by Trevor Horne Architects (10)
Whitmore by Trevor Horne Architects (12)
Whitmore by Trevor Horne Architects (13)
Whitmore by Trevor Horne Architects (14)
Whitmore by Trevor Horne Architects (15)
Whitmore by Trevor Horne Architects (16)
Whitmore by Trevor Horne Architects (17)
Whitmore by Trevor Horne Architects (18)
Whitmore by Trevor Horne Architects (19)
Whitmore by Trevor Horne Architects (20)
Whitmore by Trevor Horne Architects (21)
Whitmore by Trevor Horne Architects (22)
Whitmore by Trevor Horne Architects (23)

Whitmore by Trevor Horne Architects:

“This recently completed project, a five storey brick clad building marking the corner of Orsman Road and Whitmore Road, is a mixed-use scheme, housing studios for artists and architects on the ground and first floors, with three floors of spacious residential apartments sitting above.

It is a simple framed structure reflecting the neighbouring warehouse buildings.

A concrete Cobiax system allows for large spanning floor slabs with few internal columns, giving great flexibility for layouts.

There are six generous apartments, each with 3m (10ft) high ceilings and ample living areas. Some materials expressed in the spaces are exposed concrete soffits, waxed oak flooring and basalt stone.

The building has a tripartite composition of base, middle and top. Its volume is sculpted to respond to its urban location, marking the corner at its highest points, with balconies cut into the mass, lining through with neighbouring cornices and stepping down to form a private courtyard to its two storey neighbour.”

Photos by: Tim Crocker

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts