homedsgn logo homedsgn logo

Vertical Progression by Hyla Architects

By • Sep 20, 2014

Vertical Progression is a private residence designed by Hyla Architects.

Completed in 2011, it is located in Singapore.

Vertical Progression by Hyla Architects (1)
Vertical Progression by Hyla Architects (2)
Vertical Progression by Hyla Architects (3)
Vertical Progression by Hyla Architects (4)
Vertical Progression by Hyla Architects (5)
Vertical Progression by Hyla Architects (6)
Vertical Progression by Hyla Architects (7)
Vertical Progression by Hyla Architects (8)
Vertical Progression by Hyla Architects (9)
Vertical Progression by Hyla Architects (10)

Vertical Progression by Hyla Architects:

“The front has a westerly orientation and thus the house is turned around to face the back which is more private. A series of sleek vertical aluminium screens protect the house from the sun whilst allowing the wind to pass through.

The entrance hall has a reflecting pool and a high volume. The stairs travel up the three levels alongside a granite clad wall to reach the master bedroom and roof terrace at the top and rear.

The master bathroom has a freestanding vanity, bath and wc with a skylight and light chandelier on top.”

Vertical Progression by Hyla Architects (11)
Vertical Progression by Hyla Architects (12)
Vertical Progression by Hyla Architects (13)
Vertical Progression by Hyla Architects (14)
Vertical Progression by Hyla Architects (15)
Vertical Progression by Hyla Architects (16)

Photos by: Derek Swalwell

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts