homedsgn logo homedsgn logo

Cavendish Heights Residence by AFFECT-T

By • Oct 3, 2014

Cavendish Heights Residence is a chic private home designed by AFFECT-T.

Completed in 2013, it is located in Hong Kong, China.

Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (1)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (2)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (3)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (4)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (5)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (6)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (7)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (8)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (9)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (10)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (11)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (12)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (13)
Cavendish Heights Residence by AFFECT-T (14)

Cavendish Heights Residence by AFFECT-T:

“A new home for a young family, the design is the second commission for the studio in the Hong Kong neighbourhood of Jardine’s Lookout. A contemporary residence for children and adults with space for play and entertaining. The new three bedroom flat is to be a blend of mid-century influences from East and West. Drawing equal inspiration from the concern from craft and materials of mid-century modernism and use of more traditional techniques of building in Hong Kong the apartment seeks a synthesis between these two influences.

An exciting opportunity to create a playful space for adults and children the flat is organised around a large open plan living space. The vaulted ceiling blends seamlessly into integrated bookshelves with a television and media cabinet. The living and dining room is screened from visitors by an entry corridor terminating with a large curved glass display for sculptures. Shoes, coats, and bags are hidden behind discreetly screened panels wrapping around the corner to merge with the kitchen. A bespoke terrazzo floor designed by AFFECT-T forms a geometric pattern which grows through the space and ends with the stainless worktops and hand-made terracotta tiles of the kitchen.

At the rear of the dining area is a decorative screen which can function as a display case or can be closed to hide access to the rear bedroom corridor of the flat. The screen can be closed for entertaining, it functions as a sort of integrated baby gate and art piece separating the more private bedroom space from the open kitchen and living area.

Each bedroom has a different colour and atmosphere, the kids being darker with stained plywood and a fibre-optic ceiling that twinkles at night revealing the constellations above the children’s bedroom. The master bedroom has an en-suite bath with large rain shower, Carrera marble shower and basin and hand-made tiles from Italy. The bedroom features a wall of continuous closet space with built in frame for art. The guest bedroom is bright with natural wood and warm colours while the shared bath has a Japanese-style soaking tub in round ceramics. Fun and vibrant it’s a mix of cultures and spaces for different ages for this growing family.”

Photos by: Luke Hayes

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts