homedsgn logo homedsgn logo

Professor’s Row Renovation by aamodt / plumb architects

By • Nov 25, 2014

Professor’s Row Renovation is a residential project completed by aamodt / plumb architects.

The home is located in Cambridge, Massachusetts, USA.

Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (1)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (2)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (3)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (4)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (5)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (6)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (7)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (8)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (9)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (10)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (11)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (12)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (13)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (14)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (15)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (16)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (17)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (18)
Professor's Row Renovation by aamodt / plumb arch (19)

Professor’s Row Renovation by aamodt / plumb architects:

“This kitchen and master suite renovation transforms a rambling Cambridge shingle-style home into a modern gallery for artwork, artifacts, scholarly pursuits and family gatherings.

The kitchen was gutted, ceiling lifted, and exterior wall opened up to the garden. A combination of high gloss cabinets, custom plywood and raw steel shelves and a concrete counter top gives the kitchen a modern but crafted feel. The exposed joinery of the shelving and cabinet enclosures reveal the hand of the carpenter and provide a wonderful setting for the collection of African bowls and primitive artwork that the owners display.

A master suite was created in an area of the second floor that was a rabbits’ warren of small rooms and closets. The bedroom and sitting area was connected by a dressing gallery to a clean new master bathroom with wood enclosed tub bathed in sun from the skylight above.”

Photos by: Jane Messinger

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts