homedsgn logo homedsgn logo

House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier

By • Feb 1, 2015

House VRT is a residential project completed by DE JAEGHERE Architectuuratelier in 2013.

It is located in Tielt, Belgium.

House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (1)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (2)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (3)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (4)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (5)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (6)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (7)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (8)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (9)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (10)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (11)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (12)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (13)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (14)
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (15)

House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier:

“The house consists of a basic composition of two designed boxes in which the living and sleeping spaces are located. It was the owner’s firm request to create a strong relationship between the house and its garden and to allow a lot of light to enter the house.

As the south edge of the house borders the street, this seemed at first a paradoxical condition. This contrasting idea led to the creation of a large patio to the south west that would bring the light into the house and to work with a lot of glass to the north east to enable a clear view on the garden pavilion and terrace.

The visitor is welcomed in a patio functioning both as light attractor and carport. The outer room gives a feeling of spaciousness that can also be found in the living room. A functional service block separates the living room from the patio.

In the design the border between inside and outside is often blurred: the living space is oriented to the garden, which in its turn is edged by the pavilion at the end of the garden.

As the design of the pavilion and the terrace is consistent with that of the house a strong relationship between house and garden is established. The patio links the entrance hall, stairs and service door entrance. Only a minimalistic glass wall creates a real border. Wall and floor visually continue from inside to outside.”

House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (16)
First Level
House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier (17)
Second Level

Photos by: Yannick Milpas & courtesy of DE JAEGHERE Architectuuratelier

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to House VRT by DE JAEGHERE Architectuuratelier

  1. Visar says:

    Great project! I love it.

Share your Thoughts