homedsgn logo homedsgn logo

La Plage Residence by Stemmer Rodrigues

By • Feb 11, 2015 •  Selected Work 

La Plage Residence is a contemporary beach house designed by Stemmer Rodrigues.

This 4,680 square foot (435 sqm) home is located in Southern Brazil.

La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (1)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (2)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (3)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (4)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (5)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (6)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (7)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (8)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (9)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (10)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (11)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (12)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (13)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (14)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (15)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (16)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (17)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (18)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (19)
La Plage Residence by Stemmer Rodrigues (20)

La Plage Residence by Stemmer Rodrigues:

“The project of this seafront house, in southern Brazil, attended an expectation of their dwellers: have a privileged view of the sea, above the sand dunes. To make this possible, the architects of Stemmer Rodrigues reversed the logic of a traditional plant, reserving the downstairs room for the bedroom, the upstairs to the living area, fully glazed, with gourmet, living room and pool.

This different solution included the 435m² residence is located in a house condominium. The second floor is distinguished by the integration of environments, which ensures transparency harmony with the local nature. Even in winter, with all the windows closed, landscape and thermal comfort are guaranteed, secured by a fireplace, composed of a dark granite monolith against the glass frame.

The lining of the living is the very slab of the house, exquisitely performed, revealing structural characteristics and maintaining the external architectural language.

Walls in exposed concrete follow on from the same style and contrast with the three large outer faces glazed.

A large orange countertop, gourmet area, imposes its presence of vibrant color in space. The ground brings together the four suites that guarantee the privacy and comfort of the couple, their two daughters and guests.

It consists of a large box searched by wood, the same material of the shutters. This block serves as basis to the second floor, extremely light, characteristic of their key material, the glass with a thin concrete slab as cover.

The gourmet area, integrated with other social environments of the second floor, was designed to meet a family trait: Receive friends with relaxation.”

Photos by: Nattan Carvalho

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts