homedsgn logo homedsgn logo

Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects

By • Feb 16, 2015

Cove Residence is a contemporary seaside house designed by Stelle Lomont Rouhani Architects.

It is located in Water Mill, an affluent hamlet of the Town of Southampton, New York, USA.

Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (1)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (2)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (3)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (4)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (5)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (6)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (7)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (8)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (10)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (11)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (12)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (13)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (14)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (15)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (16)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (17)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (18)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (19)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (20)
Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects (21)

Cove Residence by Stelle Lomont Rouhani Architects:

“This bay front house is located on a quiet road off the beaten path in Water Mill within walking distance to the ocean. The new house is configured as two volumes separated by a central circulation core. The habitable portions of both volumes are raised to the required flood elevation, with the space below serving as parking and storage.

Taking advantage of the distant ocean views, the larger of the two volumes houses open living room, dining, and kitchen functions on the main floor with family bedrooms above. The smaller volume provides space for back of house functions and a family room, with guests above.

Having spent considerable time on the property before construction of the new house, the owners are very sensitive to the light patterns as well as the views. These have been accounted for in the creation of balcony and outdoor space on both the front and backsides of the house.”

Photos by: Matthew Carbone

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts