homedsgn logo homedsgn logo

Annie Street by O’Neill Architecture

By • Oct 31, 2015

Annie Street is a project completed by O’Neill Architecture in 2014.

The home is located in New Farm, Queensland, Australia, and covers an area of around 2,787 square feet.

Annie Street by O’Neill Architecture (1)
Annie Street by O’Neill Architecture (2)
Annie Street by O’Neill Architecture (3)
Annie Street by O’Neill Architecture (4)
Annie Street by O’Neill Architecture (5)
Annie Street by O’Neill Architecture (6)
Annie Street by O’Neill Architecture (7)
Annie Street by O’Neill Architecture (8)
Annie Street by O’Neill Architecture (9)
Annie Street by O’Neill Architecture (10)
Annie Street by O’Neill Architecture (11)
Annie Street by O’Neill Architecture (12)
Annie Street by O’Neill Architecture (13)
Annie Street by O’Neill Architecture (14)
Annie Street by O’Neill Architecture (15)
Annie Street by O’Neill Architecture (16)
Annie Street by O’Neill Architecture (17)

Annie Street by O’Neill Architecture:

“This site is 259sqm (2,787.85sqft) in size with a width of 8m (26ft). The 30m (98.4ft) boundary to the south is actually the frontage to a “road”. More like an easement, a quirk of the original New Farm grid.

This long narrow house has a hard face to the road punctuated by a long kitchen and window and that front door. At the front door the house is only 2m (6.56ft) wide.

2 courtyards face the north and distribute breeze and sunlight into the essentially 1 room deep plan.

All finishes are economical. The house is constructed by a project builder and utilises project home technology in unique ways to achieve a tight budget.”

Annie Street by O’Neill Architecture (18)
Annie Street by O’Neill Architecture (19)
Annie Street by O’Neill Architecture (20)

Photos by: Scott Burrows

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

One Comment to Annie Street by O’Neill Architecture

  1. lisofby says:

    great how that weird smiley facade cuts right across the steps so you are the beacon for all rain, not. and i am not sure why the kitchen had to be so narrow. it looks like a hallway. that weird hallway with stairs looks uncomfortable as well. should have been a glass staircase, that would take less width, and give more illusion of space. a more uncomfortable house i find difficult to foresee.

Share your Thoughts