homedsgn logo homedsgn logo

A Renovation in Vietnam Completed by LANDMAK ARCHITECTURE

By • Feb 23, 2016

The Cocoon House is a private residence renovated by LANDMAK ARCHITECTURE.

It is located in Vietnam and was completed in 2016.

The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (2)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (3)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (5)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (8)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (9)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (10)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (11)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (12)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (13)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (14)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (15)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (16)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (17)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (18)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (19)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (20)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (21)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (22)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (23)
The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE (24)

The Cocoon House by LANDMAK ARCHITECTURE:

“This house is a block in a row house in the expensive New Urban area, but now seem to be neglected after the economic crisis in Vietnam.

Within the regulation, the slope roof is a must when doing renovation…

We want this place to be reborn, with a new form (full of energy, romantic, peaceful with an awareness of security)

The old house structured is clustered and complicated, so we only add one floor and one mezzanine.

The advantage of the place is the space at the front and the back of the house, with more nature approaching like garden.

We decided to add a kitchen block at the back with the roof as the terrace for the master bedroom on the 2nd floor.

The old balconies at both end of the house are skinned with ventilation brick block.

Inside this skin is the green space for rain, wind and sunlight to shine through.

This in a way can be seen as a cocoon, where we still have access to nature but also appreciated the security factor.”

Photos by: Trieu Chien

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts