homedsgn logo homedsgn logo

ABS Corporation Designs a Contemporary Home in Ha Noi, Vietnam

By • Apr 25, 2016

T House  is a private home located in Ha Noi, Vietnam.

Completed in 2015, it was designed by ABS Corporation.

T House by ABS Corporation (1)
T House by ABS Corporation (3)
T House by ABS Corporation (5)
T House by ABS Corporation (6)
T House by ABS Corporation (7)
T House by ABS Corporation (8)
T House by ABS Corporation (9)
T House by ABS Corporation (10)
T House by ABS Corporation (11)
T House by ABS Corporation (12)
T House by ABS Corporation (13)
T House by ABS Corporation (14)
T House by ABS Corporation (15)
T House by ABS Corporation (16)
T House by ABS Corporation (17)
T House by ABS Corporation (18)
T House by ABS Corporation (19)
T House by ABS Corporation (20)
T House by ABS Corporation (21)
T House by ABS Corporation (22)

T House by ABS Corporation:

“This project is located in a neighborhood which is comprehensively planned with the strict regulation about the exterior. For this reason, the architecture of the outer is carefully considered to moderately adjust in a way to balance with the surroundings.

In contrary, the inner space and landscape of the villa is completely changed in comparison with previous design to provide a better environment for the user. A pretty lake is designed embracing the house, which seems to blur the line between the inside and the outside. An attic is added to optimize the vastness of second floor.

The architect proposes to organize the vertical circulation in the center of the building to connect every floor from the basement to the attic. Powder room is put in the ground floor, and the first staircase is followed the feng shui principles. In Asian culture, the owner really believes in feng shui, so the architect needs to collaborate with a feng shui master to get the project built.

The purpose is not only to make this complex core impressive but also to free the ground floor space. The spiral steel staircase satisfies the multipurpose in this case. Besides, a large glass floor allows daylight entering a dry garden in the basement”

Photos by: Xuan Son

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts