homedsgn logo homedsgn logo

A High-Tech Modern Home in Germany

By • May 17, 2016

Villa – New Interpretation is a residential project designed by Eppler + Bühler.

It is located in Germany.

Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (1)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (2)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (3)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (4)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (5)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (6)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (7)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (8)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (9)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (10)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (11)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (12)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (13)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (14)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (15)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (16)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (17)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (19)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (21)
Villa New Interpretation by Eppler + Bühler (22)

Villa – New Interpretation by Eppler + Bühler:

“In the fields where he once played as a child, an engineer has built a house entirely to his own taste. His enthusiasm for technology and engineering is reflected in the unusual form of this purpose built home as well as in the selection of materials and its equipment with state-of-the-art building technology.

The result is an architectural expression of the client’s attitude to life in a high-tech format.

Originally, he dreamed of a traditional house in a rural setting: in the typical regional style, perhaps a country cottage. As a result of many years professional collaboration with the architect Harald Eppler from the Eppler + Bühler architectural practice, the client was infected by Eppler’s enthusiasm for timeless, modern architecture.

Ideas for the house ripened over a period of five years – the client and architect jointly planned, considered, discarded and decided. After two years’ construction, the result has little in common with the client’s original ideas – but all the more so with his personality.”

Photos courtesy of Eppler + Bühler

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts