homedsgn logo homedsgn logo

Kurt Krueger Architects Create an Extension for a Private Residence in Brentwood, California

By • Jun 5, 2016

Kearsarge Guest House is a residential project designed by Kurt Krueger Architects.

It is located in Brentwood, California, USA.

Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (2)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (3)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (4)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (8)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (10)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (11)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (12)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (13)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (14)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (15)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (16)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (17)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (18)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (19)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (21)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (22)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (23)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (24)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (31)
Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (33)

Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects:

“The Kearsarge Guest House is a new stand-alone guest house on the property of the 1968 M.G. Residence by the Romanian-American mid-century modernist architect Haralamb H. Georgescu.

The guest house replaces an old turn-of the century wooden agricultural shed and nearly replicates the footprint of 25’x14’. Because of the limitations of the hillside lot, it was not possible to locate the guest house in the rear yard, so the objective was to integrate this into the front yard entry approach.

In addition, the owners desired to have a greater flat turn-around and parking area while not taking away the usable outdoor space at the top of the hill. Our solution was to add in a new retaining wall to hold the earth back along the hillside and cantilever the guest house over the wall, both creating more outdoor space at the top of the hill for the guest house, but the cantilever creates its own carport for the owners motorcycles and bikes.

At the entryway we took advantage of the landing and walkway to the guest house by creating a water feature with split-faced basalt. Also to honor the original architect and create a generational link between the past and present, we incorporated the sculpture of the Haralamb Georgescu’s son, Christopher to the front entry and helps to distinguish one’s arrival.”

Photos by: Unlimited Style Photography

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts