homedsgn logo homedsgn logo

Allen Jack+Cottier Turn an Old Warehouse Into a Quirky Private Residence

By • Aug 14, 2016

Inner City Warehouse is a project completed by Allen Jack+Cottier.

It is located in Sydney, Australia.

Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (1)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (2)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (3)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (4)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (10)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (11)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (12)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (13)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (14)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (15)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (16)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (17)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (18)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (19)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (20)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (21)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (23)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (24)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (25)
Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier (26)

Inner City Warehouse by Allen Jack+Cottier:

“Innovative and cutting-edge, AJ+C’s Mancave design demonstrates how modelling and fabrication technologies are used to create a sophisticated bespoke retreat.

The space
Part of the Surry Hills Warehouse, an AJ+C-designed home renovation project, Mancave is a sculptural carbon-fibre pod positioned on the warehouse’s upper floor. Featuring a semi-gloss finish of resin-faced foam, the cave is separated into two spaces.

The bedroom
A bed sculpted from the wall takes pride of place in the bedroom. A leather-clad floor and recessed LED lighting snake around the base of the room.

The ensuite
The ensuite, incorporating a shower area, built-in vanity, freestanding basins and bathtub, provides all the features of more traditional design. Conversely, the skylight exemplifies its originality, recreating the effect of a shaft of light filtering down through a canyon.

The design
As the warehouse’s central feature, the pod organises and informs the spaces around it, while providing a private cocoon for rest and privacy.”

Photos by: Castle+Beatty

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts