homedsgn logo homedsgn logo

Happy Rural Simplicity in Yun-Lin County, Taiwan

By • Aug 22, 2016

Four Season House is a private residence located in Yun-Lin County, Taiwan.

Completed in 2016, it was designed by MORI design.

For Season House by MORI design (1)
For Season House by MORI design (2)
For Season House by MORI design (10)
For Season House by MORI design (11)
For Season House by MORI design (13)
For Season House by MORI design (15)
For Season House by MORI design (19)
For Season House by MORI design (20)
For Season House by MORI design (21)
For Season House by MORI design (23)
For Season House by MORI design (28)
For Season House by MORI design (36)
For Season House by MORI design (38)
For Season House by MORI design (40)
For Season House by MORI design (42)
For Season House by MORI design (43)
For Season House by MORI design (46)
For Season House by MORI design (48)
For Season House by MORI design (54)
For Season House by MORI design (58)

For Season House by MORI design:

“This green house is located in Yun-Lin County which is a model of happy rural simplicity.

The first impression of the base is surrounded by cropland, bamboo groves, and country roads. Also, there are several trees on this base.

We retained the existing trees and deployed the house shied away all the trees because we believe that natural species are the valuables.

The architecture always respect for the environment,so we would reduce the impact of the nature.

Therefore, the designer’s aim is to make the two-story building in harmony with the 30 feet height tree.

The house design can be used by five member family.On the ground floor is a parking space,living room, a kitchen and a bedroom.

Our sight can look through from living room to dining room and kitchen.Each room opens onto the corridor, which is near by the stairs.

The stairs combine all the spaces, making the whole space more fluid and consecutive.

We can have a courtyard view through the French window, which is beside the stairs.

While going upstairs and downstairs, we could feel the tree outside the window growing over time.The center of the house is the stairs as the tree in our life.

While entering this house,we could see the sunlight through the tree and immerse ourselves in sunlight.Sunrise to sunset, we could feel the variety of the light and winds blowing even staying in the house.Along with the changes of seasons, the view changes, too.

There is no boundary, inside and outside of the house remain the same.

Coexistence is the main idea we follow.”

Photos by: Moooten

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts