homedsgn logo homedsgn logo

Matteo Nunziati Designs a High-Rise in Bosco Verticale in Milan, Italy

By • Oct 12, 2016

Penthouse at Bosco Verticale is a private home located in Milan, Italy.

Completed in 2016, it was designed by Matteo Nunziati.

Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (1)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (2)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (3)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (4)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (5)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (6)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (7)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (8)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (9)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (10)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (11)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (12)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (13)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (14)
Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati (15)

Penthouse at Bosco Verticale by Matteo Nunziati:

“One of the 27 apartments on the 22nd floor in one of the buildings of Bosco Verticale, Milan’s ‘multi-storey intensive living façade’ – winner of the 2015 Best Tall Building award, was conceived by interior designer and architect Matteo Nunziati.

The high-rise residence building, on the edge of the Isola district, is famously known for the presence of 2000 plants, including tall trees and bushes, distributed over its many floors.

The architecture in Nunziati’s sophisticated space has been designed in order for the windows to be exalted, showcasing breath-taking views of Milan.

Woody tones, ecru textiles, pale grey-whites and the transparency of glass decorate the day- and night-time area, featuring furnishings by the exclusive firms Molteni&C and Dada, Flexform, Boffi, Antonio Lupi, Iguzzini, Lualdi, Graniti Fiandre, Riva, Vistosi.

The kitchen is a customised version of the Dada ‘Tivalì’. This newly bespoke version enables the kitchen to be turned into a white monolith, functionally separating from the rest of the space.

A pearl in Milan’s executive centre, the apartment is the perfect mix of work and play, both comfortable and spacious, where residents can spend their leisure time exclusively and eclectically.”

Photos courtesy of Matteo Nunziati

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts