homedsgn logo homedsgn logo

Fernanda Marques Arquitetos Associados Designs a Contemporary Home in Porto Feliz, Brazil

By • Nov 14, 2016

Fazenda Boa Vista is a private home located in Porto Feliz, Brazil.

It was designed by Fernanda Marques Arquitetos Associados in 2015.

Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (1)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (3)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (4)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (5)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (6)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (7)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (8)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (9)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (10)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (11)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (12)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (14)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (15)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (16)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (17)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (18)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (19)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (20)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (21)
Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos (22)

Fazenda Boa Vista by Fernanda Marques Arquitetos Associados:

“In line with the owners’ aspirations, a basic parameter guided the project for this farmhouse in Porto Feliz, São Paulo: to create a country home that emphasized its integration with the landscape, preferably by means of a lightweight structure, with large openings and glazed surfaces.

So the architecture created here differs from the surrounding houses, for its contemporary language and structural boldness. Measuring 700m² (7,535ft²), the steel framed house follows the shape of the terrain. The spaces, in turn, were laid out so as to offer a view of the lake and the golf course from every single on.

The whole façade is made from seamless sliding panes. Few and refined materials, such as wood, stone and glass reaffirm the project’s essentiality. At sunset it becomes completely permeable to the view: a large light box reflected on the swimming pool water.”

Photos by: Fernando Guerra | FG+SG

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts