homedsgn logo homedsgn logo

Interior Design

Home interior design reflects your personality, lifestyle and aesthetic sensibilities. Whether you’re redecorating or planning a new space, HomeDsgn provides stylish interior design inspiration. Fuel your imagination by perusing some of the most spectacular interior design in homes from across the globe.

Wonderful Remodeling of a House Dating from The 40’s

By • Jun 5, 2018

This old house from the 40’s belonged to two sisters who had lived there for the past 60 years and who, despite the passage of time, had done everything they could to keep it well maintained and in good condition. As part of their efforts, they even kept records of the home repairs that were performed, such as a biannual repainting.

Exterior view where we can appreciate the new and the old
Details of the old bricks that were preserved

The design was completed by Nathan Porter and Jake Kelly, both belonging to the architectural firm Porter Architects, in the year 2017.

It covers 292 square meters and is located in Ballarat, Australia.

Games area

The plan was to create two architecturally delineated areas, the original front with bedrooms, bathrooms and a study, leading to a contemporary extension with natural light. The existing hardwood floors that were in perfect condition at the front of the house were combined with recycled boards.

Internal corridor with wood lined walls
Living room area open to the garden
Area with fireplace
Modern kitchen in wood
Minimalist kitchen in wood and marble
Minimalist kitchen

Large windows open onto a back patio facing north, allowing us to observe the wonderful views of the city from there.

The bricks recovered from the 1940s were placed in a contemporary pattern to continue the union between the old and the new.

This is how the owners are sure that the remodeling has been worth it, and that it has exceeded their expectations for their home.

Modern dining room full of light
Modern dining
Play space
Children’s room
Bathroom that combines old and modern details
pinterest button

Wonderful Hotel in Paris with Comfortable Rooms and Unique Charm

By • Jun 5, 2018

This wonderful hotel with sober and elegant spaces is located on the border between the neighborhoods of Montorgueil and Le Haut Marais, in the magical city of Paris, in France.

Main entrance full of style and history
Terrace with views over the city

The Hôtel National des Arts & Métiers is the last Clé Group hotel, which also owns the Hôtel Bachaumont. This new establishment makes a bold statement with its timeless design, and offers a new way to experience the Parisian lifestyle.

When choosing a location next to the National Center for Arts and Crafts, the Hôtel National des Arts & Métiers aims to pay tribute to that century-old institution dedicated to engineering and teaching manufacturing techniques.

Bar with wonderful views over Paris
Elegant and sumptuous entrance
Roofed terrace with furniture for rest
Roofed terrace with fresh air
Lounge area with terrace
Pub
Bar-restaurant with glass roof
Bar
Bar area with wooden table
Bar with modern decorative details
Modern dining area

Its rooms have been designed as places of refuge where comfort is the priority. A place of hospitality where Parisian heritage joins architecture and innovation to create a sense of timeless charm. The 70 rooms of the Hôtel National des Arts & Métiers are spread over the six floors of the two Haussmannian buildings that make up the establishment, overlooking a tree-lined square.

The hotel has a wide variety of accommodation to meet every need or desire, with spaces distributed in a unique way. Each room has its own configuration, and furniture that has been carefully selected so that guests feel as if they are staying in a personalized room.

Sober and elegant room
Room with terrace
Modern room with concrete wall
Desk area
Spacious room
Black stone washbasin
Modern bathroom in black and white
Spa area
Spa area
pinterest button

Extensive Mountain House Made of Concrete

By • Jun 1, 2018

This residence has an excellent view towards the mountains, as well as the park that extends to the other side of the mountain. It has been built in the lower part of the mountain, in a red zone, since there is danger of landslides, which is why the structure of the middle of the second floor was made to resist the pressure of the earth due to these natural occurrences.

It has been designed by Keitaro Muto of the architectural firm Keitaro Muto Architects in the city of Gifu, Gifu Prefecture, Japan in 2017, and covers a total area of 162 square meters. Its interior consists of a rough concrete structure, which has a rustic appearance that tries to connect with the exterior landscape.

Part of the level opens to the mountain landscape, as well as the park, through a cantilever. Although some of the interior spaces are not connected to some exterior spaces, an opening was created as a negative-positive relationship to bring them closer to the mountain. This allows all spaces to be easily filled with natural light, and the greenery existing outside the mountain area that surrounds it to be appreciated from the interior.

pinterest button

Modern and Functional House with Open Spaces and Full of Natural Light

By • May 31, 2018

This fantastic and modern house, with spaces that are open and full of natural light, has been designed by the architectural firm Williamson Williamson, under the command of its professionals Betsy Williamson, Shane Williamson, Chris Routley, Paul Harrison, Dimitra Papantonis, Lucas Boyd, Eric Tse and Donald Chong. It is located in the city of Hamilton, Canada, and was created for a young couple and their parents.

Side view of the modern construction

The property covers an area of 3800 square feet and its construction was carried out in 2016. The house was conceived as two different residences, each formed in a linear bar that contains the complete program of a home. The parents’ suite occupies the ground floor with the living room and the dining room. The suite is presented as an accessible one-story apartment with additional features to adapt to the specific challenges faced by aging parents.

Construction details
Interior of the modern glass-walled living room
Modern kitchen with views
Minimalist style kitchen in wood
Roof details
Modern dining room in wood
Details of the spectacular circular wooden staircase

The main protagonist of the house is the spectacular spiral staircase lined with wood that connects the living room with the master suite on the second floor.

The ground floor of the house is lined with Algonquin limestone, locally extracted.

Radiant floor heating can be used sparingly, in combination with LED lighting, creating a low energy home.

Details of the circular staircase
Details of the circular staircase
Exterior view of the glass walls
External view of the large gardens
pinterest button

Inspired by the History of 2001: A Space Odyssey, this House Can Show us a Different Face Every Time we Visit It

By • May 30, 2018

Located in Tokyo, Japan, this building that has been simplified to the extreme was inspired by the story of the 1968 film “Space Odyssey 2001”, in which “Monolith,” the name by which the black extraterrestrial slate is known, first grants “intelligence” to an ape. It covers a ground area of 397 square meters and was completed in 2015. Those responsible for the project – the architects Hirotaka Kidosaki and Satoshi Itasaka of the firm Kidosaki Architects Studio – not only had to comply with the strict laws and regulations for the protection of tranquil urban landscapes, but also their location with differences in the elevation. This was problematic, as it could cause the windows to face the windows of other houses.With this theme in mind, the materials were carefully selected, and the house was constructed with a universal design language using several elements: stone, concrete, steel, and glass panels.

External view of the construction
View of the gray facade
Façade with high walls

This house, with a balanced and tidy façade, can look different every time you visit it due to the combination of the outer wall of the hot galvanized phosphoric acid steel panels and the black metallic stone floor. That is why the building, despite its simple form, gives people different impressions depending on their point of view, and its appearance has depth and nobility. This house, which is the result of meticulous and detailed work, begins to express its real value only when you enter and experience the space.

Exterior details
Entrance to the spacious lounge
Living room with glass walls
Living area
Living-dining area
Wide and dark staircase
Stairs with high concrete walls
Aerial stairs
TV area with concrete walls
Ample space with concrete walls and circular skylights
Elevated view of the construction
External night view of the construction
pinterest button

Sober and Elegant House in Which Privacy was the Focal Point to Solve

By • May 29, 2018

This house has a sober and elegant decoration that reflects a strong personality.It was designed in 2017 by the architects Hưng Đào and Phí Đình Cường of the architectural firm AHL architects. It covers 235 square meters and is located in Phúc Lợi, Vietnam.The lack of privacy, seen as a deficiency in the design, led them to install shutters and even windows that do not open, but that help create more private spaces without compromising the visibility or freedom of the house. As the project is a semi-detached house, the distance from the neighbor’s house is quite limited, only 3 meters, a narrow distance with side windows that each open to the other home.

Entrance with elegant wooden door
View of the kitchen and living room with polished concrete floors
Sober and elegant lounge
Living room with brown leather sofa
Kitchen open to the living room
Living-dining room in wood

The home is characterized by spaces where wood and concrete are seen as predominant materials, and its dark, stylish rooms create a serene space.

It has practical and perfectly delineated atmospheres, full of natural light, where each corner has a functionality.

The house HP6 is not different, nor does it stand out from the urban landscape in general. It is simply one more house; nevertheless, its renewed interior gives a special value to the owner, who uses the interior spaces every day.

Dining room in wood and leather
Stairs with black metal railing
Stairs with concrete wall
Wooden stairs
Small terrace
Room with wooden floors
Room full of natural light
Desktop area
Elegant and modern bathroom
Stairs leading to the office area
Modern and functional office
Office with glass doors
Internal side garden
External night view
pinterest button

House near Barcelona, Spain where the Spaces Complement Each Other

By • May 29, 2018

This house, with a total area of 195 square meters, has been designed by the architect Carles Marcos in 2017. It is located on the southeast slope of Ullastrell, a quiet village about 45 minutes from Barcelona, Spain. An old concrete wall contains the sloping terrain, which is 4 meters above the street. This pre-existing wall became the base upon which the new house was established. It was decided that it would be beneficial to preserve and renovate it, so that it could form a part of the new construction. Designed for a couple, the house needed to be comfortable, affordable, and expandable in the future.

Exterior view of the house
Internal corridors with vaulted ceilings
Living room with wooden floors
Living room with vaulted ceilings
Living room connected to the kitchen

Built with load-bearing walls, the house is projected in two directions. Longitudinally, the sequence of rooms dilutes the general limits of the interior space. In the transverse direction, we seek the maximum permeability from the outside through each of the domestic spaces. This is done to promote the sun’s presence, cross ventilation, and the constant visual relationship with the environment.

The main rooms of the house are organized as a sum of small spaces, where each room is complemented by other spaces of adequate size and proportion for its use. The outer space, which is partially inclined, takes shape as a result of the position occupied by the house on the ground and especially its relationship with the limit defined by the existing large wall.

Modern kitchen in white
Internal stairs with block walls
Children’s room with wooden floors
Study area connected to the room
Master bedroom with vaulted ceilings
Room with wooden floors
Night view of the exterior of the house
Night view of the exterior and its gardens
pinterest button

House for a Small Family with Spaces Full of Natural Light

By • May 28, 2018

This house was designed for a small family by the architectural firm IDIN Architects, led by the architects Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok and Eakgaluk Sirijariyawat. The home was completed in 2017, and is located in Thailand.

Front view of the house from the pool area
Roofed pool terrace

It has a total area of 530 square meters in which there are 3 rooms, including a main room and two rooms for guests or their future children.

Roofed wooden terrace

There were two other requirements that the client felt were important during the designing process of the home. Firstly, they wanted a large common social area, where the owners would always meet with their friends, something very usual in the lifestyle of the new generation. On the other hand, their privacy was also an important factor they wished to incorporate into the home. As such, the house had to be spacious, full of natural light, and still maintain privacy.

Side hall of the pool
Hall with glass walls
Garden with trees
Modern construction with glass walls
Elegant living room with wooden floors and high ceilings
Modern space with wooden floor
Modern dining room in wood
Dining room with glass walls
Air corridor with glass walls
Internal stairs
Modern bathroom in wood and white
Pool area at night hours
View of the interior through the glass walls
Exterior night view
View of the pool
Night view of the gardens
pinterest button

Multifunctional Studio in a Small House From the 40s

By • May 25, 2018

Maintaining the small footprint of a house from the 1940s, a multifunctional studio was added along the back street of the structure. The resulting space formed a private terrace open to the sky. The urbanism of this patio tripled the useful surface of the site, erasing the dividing lines between the interior and exterior spaces. A silk tree provides mottled shade in summer. The illusion of a much larger property is created through the “borrowed landscape” of adjacent trees and open sky.

Exterior view of the garage area

Inspired by the ancient Chinese courtyard facing south, the central paved terrace is a private protected area for eating, having fun, resting and playing all year round.
The project was completed in 2018 by Matt Wittman and Jody Estes, both belonging to the architectural firm Wittman Estes, and is located in the Seattle, Washington area of the United States.

Small garden area
Rear terrace connected to the interior
oden walls
Interior of the living room – dining room with wooden walls

Future uses include guest visits, short-term rental space, utility space / workshop and play space for the main house.

A pavilion roof, floating on volumes that house storage, bathroom, laundry and future kitchen, extends to form a garage space and outdoor workshop.

The interstitial areas between the study and the exterior are defined by masonry walls, covered with wood and protected from the weather by large pavilion ceilings.

Wooden library furniture
Laundry area hidden in the wooden wall
Small bathroom with wooden walls
Exterior night view
Exterior night view
pinterest button

Family House Nestled in the Thick and Green Australian Forest

By • May 24, 2018

This construction, belonging to a young couple who, after suffering for several years the harsh winters of the area, decided that it was time to do something to remedy the situation by renovating the house and turning it into a thermally comfortable home. It is located in Linden, Australia, and covers an area of 273 square meters.

Aerial view of the construction in the middle of the thick forest

In 2017, Blue Eco Homes and Thornton & Blake of the architectural firm Alexander Symes Architect, went to work and tried to reuse as much as possible of the existing form, services and structure, to reduce waste and manage costs, while shaping the project. The clients originally wanted to maintain the two existing pavilions: one for the accommodation of guests and the other for auxiliary spaces and create a new home to the east, increasing the space to accommodate a family.

The close proximity of the natural scrubland meant that the outer casing had to be robust and incombustible to meet the highest level of forest fire protection construction established, so that the house is effectively wrapped in the zincalume lining (a metallic coated sheet steel) with fire protection.

The design and construction teams worked in an integrated manner, the result is a very elaborate house that celebrates its natural environment and offers a comfortable home with little operational energy.

Bright and current interior with wooden floors
Glass walls that allow the views to be seen
Night view of the exterior from the inside
Exterior view at sunset
Exterior view of the construction
Night view of the house in the middle of the thick vegetation