homedsgn logo homedsgn logo

Interior Design

Home interior design reflects your personality, lifestyle and aesthetic sensibilities. Whether you’re redecorating or planning a new space, HomeDsgn provides stylish interior design inspiration. Fuel your imagination by perusing some of the most spectacular interior design in homes from across the globe.

Wonderful Remodeling Turns this Apartment into a Futuristic Space

By • Apr 9, 2018

This unique and modern project covering 121 square meters has been created by the architectural firm Wutopia Lab in the city of Gu Long Lu, Minhang Qu, Shanghai Shi, in China.

Modern entrance in pastel blue

Among the architects responsible for this project we will find Erni Min, Ting Yu, Wutian Sun, and Chloe Zhang. This project of reconstruction began in 2017, and the result is this fabulous space that lends itself to the whim of its owners. The designer decided to convert three bedrooms and two living rooms into one bedroom and one living room, so that parents and children could grow up together, thus creating a shared and open home.

Detail in the column
Living room with modern white furniture
Living room with curved walls
Clear round hanging chair

To maximize the lighting area, the windows were changed and replaced with panoramic views.

The free flow of space created by breaking down the walls of separation naturally forms three social areas, where each member of the family takes what they need while sharing the same world.

The use of simple materials such as glass, wood, ceramic tiles, cloth, stone, vegetation, and stainless steel helps express the features of the space. Considering the safety of the child, all the corners of the wall have been rounded. By using a large number of smart devices, all appliances can be remotely controlled, adding a futuristic touch to the house.

Clear circular bathroom walls
Relaxation area
Modern kitchen with white island
Modern kitchen
Modern dining room in white
Dining area integrated into the kitchen
Children’s room with play area
Internal bed ladder
Playground and study
Playground
Master bedroom
Master bedroom dresser
Modern bathroom in white
Bathroom in orange with rounded walls
pinterest button

House Designed to Maintain the Privacy of its Inhabitants

By • Apr 6, 2018

Slow House is a private residence designed by the South Korean architectural firm KDDH, which is based in Seoul. The home was completed in 2015, and covers a total ground area of a little over 100 square meters. It is located in Janghyeon-dong, South Korea.

External view of the staircase structure

The home sits on a street 8 meters wide, facing the foot of Mt. Hwangbang, which is expected to suffer a high amount of traffic. As a result, it was necessary to create an architectural design that would ensure and preserve the privacy of the residents. In order to do this, the architectural firm separated the private areas from the public ones. The inner part of the house is divided into three sections — a family area, an area for the children, and an area for the parents.

Side view of the stepped house
Interior in white with high ceilings

The lowest part of the house holds a kitchen, a dining room, and other areas where the family might spend time together. The upper level has a series of rooms, all quite small, but each with a differently shaped ceiling, which creates a sense of dynamism that adds character and a touch of fun to the interior. A low corridor creates a division between the spaces designated for the children and those designated for the adults, the latter of which are located in the highest point of the structure.

Kitchen in white
Kitchen in white with gray ceramic wall
Dining room in wood with wall in light gray
White stairs lead to the study area
Children’s room in pink tones
Stairs lead to the playground area painted in green
Bedroom in white with furniture and details in wood
Exterior night view
Front view in the afternoon
Side view of the street
pinterest button

Villa in Which Natural Light is a Constant Element on Each of its Spaces

By • Apr 6, 2018

This villa, with an area of 142 square meters and whose purpose was to be used as a space to share with friends and family in a relaxed atmosphere, is located in Iran. It was redesigned in 2015 by the architectural firm ZAV Architects under the leadership of Mohamadreza Ghodousi, Fateme Rezaie Fakhr-e-Astane and Soroosh Majidi.

External view of the construction

The project was defined with some main strategies: rehabilitate the villa with technology and local workforce while also maintaining the existing structure, integrate the open and closed spaces as much as possible, with the flow of air from the garden to the most intimate spaces of the villa. Apart from all this, it was important to incorporate shades and colors into the geometry of the villa.

View of the terrace with tall trees that provide shade
Front view
Facade with glass windows with colors that reflect in the interior
Interior with large rotating window
Entrance to the kitchen

The interior of the villa was designed entirely in white, imitating the sensations of a temple that reinterprets some of the Iranian architectural principles.

The building consists of three interrelated spaces on two levels. The entrance on the north side of the villa leads to an open space full of light and shadows.

The ground floor rises through a staircase to the space where there are two wide steps that function as resting platforms, on which one can lie down and spend some time relaxing.

Living room area with sloping ceilings
Interior with stained glass windows
Reflection of the colored crystals inside
Simple kitchen
Dining room in rustic style wood
External night view
pinterest button

Imposing Concrete Construction Surrounded by Thick Green Vegetation

By • Apr 5, 2018

This imposing construction of high concrete walls has been designed by the architect Cherng Yih Lee, who works for the architectural firm FORMZERO, in the city of Kuala Lumpur, Malaysia. The home was completed in the year 2017 and covers an extensive area of 900 square meters, distributed across its three levels.

Aerial view of the imposing concrete construction

It is located right on the edge of a reserved forest, perfect for those who like to enjoy the outdoors and nature. However, one of the points on which its designers focused was avoiding, at all costs, that the existing windows became the most direct element with which to define the relationship with the outdoor space. When a house is surrounded by other houses, the relationship is immediately blurred by dropping a curtain. The question was … How to restore that relationship with the outer space without compromising the necessary privacy inside?

House surrounded by a perforated concrete wall
Side view of the house with asymmetrical shaped windows
High concrete roof
Interior of the high concrete roof
View of the exterior and its windows
Modern living room with glass and concrete walls
Small living room area full of natural light
Details of the entrance in wood
Sliding windows with window seat
Modern kitchen with dining room in wood and black & white chairs
Stairs in black metal
Internal corridor with wooden floors and concrete walls
Decorative detail
Open bathroom with concrete walls

From east to west, this house is wrapped in an additional layer consisting of a wall of perforated concrete that looks like a shell. In addition to acting as a thermal protection with cross ventilation, the carapace is the first layer to control privacy. Between the house and the concrete framework, several levels of landscape are inserted to create an ambiguous condition that makes the landscape look more like an interior space.

View of the spaces with garden
External night view
pinterest button

Project of a Barn With a Markedly Contemporary Style

By • Apr 4, 2018

This 1,500 square foot multipurpose barn project in Ancram, New York, USA, was completed in 2017 by the architecture firm Worrell Yeung Architecture, under the direction of its architecture professionals Max Worrell and Jejon Yeung.

View of the barn on the hill

The space is located on the side of a 30-acre property, with an existing traditional house and other structures. This modern barn adopts an unmistakably contemporary design approach, while incorporating elements of the Hudson Valley agrarian lifestyle. The general shape of the building is clean and simple, and its volume is a single and discreet structure of gable roof that sits on the hillside. The retaining walls create a playground between the barn and the house.

Barn in black wood with parking space
Barn area with covered terrace
View of the interior of the terrace in the barn

The barn has parking capacity for two cars, along with a garden area and a flexible and covered outdoor room. This space has large gates that strategically frame the views of the Berkshires Mountain. Inside, the prefabricated wooden scissor frame structure and the wooden frame are exposed.

The selection of materials everywhere was made to be durable and low-maintenance, given the climatic zone. The roof is made of black metal and the exterior is covered with hemlock wood with vertical black spots, while the interior is covered with the same natural wood.

Interior of the barn parking area
Inner terrace of the barn lined in wood
View of the mountains from inside the barn
View of the barn at the evening
Night view of the barn
pinterest button

Remodeling a Small Apartment That is 21 Years Old

By • Apr 4, 2018

This functional and modern apartment is located in a residential building that is 21 years old and is located in the central section of the city of Chongqing, China. The space, recently remodeled in 2018, has an area of 71 square meters. Jin Xue, from the interior design firm Xue Jin Architecture Network, was in charge of its design.

Shared living and study area

This construction, respectfully built on a mountain, is a typical local residence. For the past two decades, it was home to a couple and their only child. Now, it is owned by a young couple who, dissatisfied with the original design, lighting, and ventilation, decided to carry out the remodeling to create a more pleasant, comfortable, and functional space that could satisfy their needs.

Circular opening connects the living room with the small balcony area
Balcony with space for relaxation
View of the living room from inside the balcony
Shoe space

For the reconstruction of the apartment, it was important to focus on the kitchen and the bathroom. The owner wanted to have a more luminous and spacious kitchen, to cook every day and enjoy the preparation of meals with friends. Whereas with the bathroom, the owner wanted to have a relatively independent bathroom with a bathtub.

It has two relatively private rooms, and a shared open space that, thanks to its flexibility, can serve various functions. The open space was designed to bring the occupants closer to each other while performing daily activities.

Kitchen made in black and white
Dining area in the kitchen
Dining area in wood
Room with double single bed
Bathroom with bathtub
Night view of the interior of the apartment
pinterest button

A House With Colors that Merge Harmoniously with its Surroundings

By • Apr 3, 2018

The architectural firm Laurynas Žakevičius Architects designed this fabulous house in 2014. The wonderful exterior is perfectly complemented by its interior, an exhibition of good taste and a perfect example of the capabilities of architects Laurynas Žakevičius, and Evelina Gumuliauskaitė.

Spectacular garden contrasts with the black facade of the house

The house, located in Vilnius, Lithuania, has an area of 275 square meters and is situated on a slope, which has been coupled to create a continuous space. The site is divided into two areas at different levels: an approach area and an inner courtyard for relaxation. The main entrance and technical facilities are one level lower than the main house area.

Tunnel that connects both sides of the house
Spectacular garden with covered terrace

Access to the patio rises along the naturally sloping ramp below the house, directing visitors towards the back of the site. Inside the interior garden, the floor merges with the floor of the living room, dining room, and bedroom areas of the house.

You can go to the lawn directly from the bedroom. The concrete lining of the front elevation was selected to match with the retention of concrete walls. The remaining part of the house is covered with black stone tiles and natural wood.

The light and minimalist house style and the dark natural colors of the building merge harmoniously with nature and the surroundings.

Covered terrace
Interior with wooden floors
Entrance with wooden floors
Spacious and modern living room with stone wall
Spacious and modern living room with stone wall and fireplace
Modern and spacious living-dining area and kitchen
Kitchen-dining room in white and gray
Minimalist kitchen in white, wood and gray
Wooden Kitchen details
Modern bedroom in gray range
White and gray bathroom with wooden floors
Bathroom with modern and elegant pieces
Storage area in the bathroom
Night view of the exterior
Night view from the garden
Entire night view of the outside
pinterest button

Elegant, Safe and Comfortable Apartment with a Marked Industrial Style

By • Apr 3, 2018

Once couples become parents, they start to think about how they can add open areas within the home that will contribute to their children’s development. This couple wanted to make sure that the living room has many storage areas. After extensive discussions, they decided to move away from a conventional design and reconsider the entire structure of the living room.

Study area in the living room

The design was under the leadership of the designer Ivan Chen of the Studio of Interior Design HAO Design in the year 2017, and it is located in the city of Kaohsiung, Taiwan. Creating an ideal home involves more than simply building a safe and comfortable space for children to grow up. It is also important to preserve its own aesthetic sensibility, taste and lifestyle preferences.

Living room with sofa in deep blue
Living room area with terrace
Kitchen in white with marble
Living room and kitchen connected to the terrace
Industrial decorative details

Each aspect of the studio reflects the love for industrial style design, which blends beautifully with the wooden floors used for the common areas of the house to generate an air of classic elegance. The wood grain pattern extends to the living room, where the visitor’s eye is immediately captured by the leather sofa.

Moving from the main living room to the master bedroom, the general feeling is of tranquility and relaxation, with a use of shades of blue that represents a continuation of the classic style of the main living room. The child’s room has its own size-adjusted door, an innovative feature that is fun at the same time.

Entrance
Entrance with closet
Closet area at the entrance
Walk in closet in wood
Master bedroom with rustic walls
Bedroom with wooden floor
Bed with intense blue textiles
Bedroom with walk in closet
Children’s room with original bed and play area
Small and original entrance door to children’s room
pinterest button

Modern Villa Surrounded by Mountains and Blue Skies

By • Apr 2, 2018

Brunhais House is a private residence designed by Rui Vieira Oliveira, a Portuguese architectural firm with offices in Guimarães, Portugal and Naples, Italy. It is located in Póvoa de Lanhoso, a parish of Brunhais, a small village surrounded by mountains and characterized by good weather and clear blue skies, itself located in the north of Portugal. The project was begun in 2011 and completed in 2016.

Modern villa in geometric shapes

The house is part of a set of three different projects belonging to three brothers. The intention was to create a structure that could host a couple and support the activity of the family business. The adaptation of the building to the slightly uneven terrain allows for two volumes to overlap, thus allowing the demarcation of these two separate functions. The white structure holds the living quarters, while the gray one is made of a natural stone, and denotes a more functional purpose.

Front view in concrete and white
Modern and elegant design
View of the hidden entrance between white walls
Rear view with the mountains at the far end
Walking area within the green grass
Internal garden with green grass
Details of the modern construction
/ Access door in glass
White interior with skylight

The interior of the buildings is stark white, which creates a strong contrast against the clear blue skies, as well as reflect the light of the strongly shining sun, easing the illumination of the entire structure. Clear glass walls allow this same light to flow into the interior, rendering artificial light virtually unnecessary.

White spaces full of natural light
External view from inside
pinterest button

Cabin for Ski Lovers in one of the Most Popular Areas of Norway

By • Mar 30, 2018

In Sjusjøen, one of Norway’s most popular areas for skiing, this fabulous cabin is located, has 133 square meters and the project was carried out in 2017 by the architecture firm Aslak Haanshuus Arkitekter. It is a fast and concentrated development of cabins, tilted to the west with views of the Gudbrandsdalen valley and strong winds from the north. This makes it important to try to protect yourself from the wind and establish private spaces near the building.

View of the cabin bathed by white snow

The cabin is built with prefabricated solid wood elements, visible on the interior walls and ceiling. The walls and the exterior ceilings are covered with charred wood panels, which makes the cabin stand out in the white winter landscape.

View of the exterior through the interior windows
Minimalist kitchen in black with shelves

The plan is solved within a strict geometric concept. 12 identical triangles make up the shape of the cabin, and the levels and interior rooms are organized within the geometry. Along with the minimal details, this gives the building a dynamic and clear presence. The continuous windows connect all the rooms with the view of the valley. The larger windows are next to a covered terrace, inside the kitchen and the living room, and through the hall where the rooms are located.

Details of the kitchen in black and gray
Internal corridor covered in light wood
Room completely covered in wood
Exterior view of the large windows
View of the dark wood cladding
Main facade made of dark wood
Cottage surrounded by thick snow
Cabin in the snow
External view of the cabin surrounded by windows
View of the hut hidden in the snow
Night view of the cabin on the snow-covered hillside
pinterest button

Shelter for a Young Couple Looking for a Space Full of Tranquility

By • Mar 29, 2018