homedsgn logo homedsgn logo

Public Space

Not all design inspiration comes from private homes and apartments. Public spaces, which are often created by top architects and designers, offer a wealth of stylish décor and design ideas for your own home. HomeDSGN brings you an array of hotels, office buildings and other public environments that feature stunning interior design elements, alluring ambiance and innovative lighting. With a little imagination, these elements can be incorporated into any home interior design.

Spacious and Modern Offices with a Marked Industrial Style

By • Dec 28, 2017

HR&A is a project completed by the LA based architectural firm CHA:COL in 2016. The structure serves as the offices of a leading consulting firm specializing in economic, real estate, and urban planning, and which has offices in New York, Dallas, Washington D.C., and, with the completion of CHA:COL’s project, in downtown Los Angeles, California, USA. The offices cover a total ground area of 2,500 square feet.

Reception area with modern furniture in brown and white
Main entrance to the offices area
Modern closed cubicle in glass with shelves

The offices are located on the 29th floor of a high rise complex known as The Bloc, and so boasts stunning views north and westward of the city of Los Angeles. The floor plan for the offices is designed in such a way that the work stations are not completely separate from one another, creating a work environment that fosters flow of communication and emphasizes team work. Also available for all employees are conferences areas, both large and small, a sort of “phone booth” which provides acoustic privacy, and a lounge and break area. Such a combination of environments allows workers to fully use all office installations as they see fit.

The exposed ceiling fixtures serves to give the entire office space an industrial feel which, paired up with the contemporary furnishings, gives the interior a unique look.

Office area with wooden bookcase space
Detail of the bookshelves made out of light wood
Small open office
Elegant and modern meeting room
Spacious and functional offices area
Office area divided into cubicles
Relaxation space with kitchen and dining area
Kitchen with dining space
Relaxation area next to glass cubicles
Relaxation space in intense and bright colors
pinterest button

Vibrant and Luminous Interior Spaces that Function as both Offices and Housing

By • Dec 22, 2017

This small tower has been built by Dominique Coulon, Olivier Nicollas, Benjamin Rocchi, and Steve Letho Duclos of the French architectural firm Dominique Coulon & Associés. It is located in the historic Krutenau district of Strasbourg, France, a district traditionally populated by boatmen and fishermen, and crisscrossed by canals. The tower covers an area of 500 square meters and was completed in 2015.

External view of the small tower

Strasbourg has a number of what are known as hollow teeth, or vacant plots that are too small to be attractive, and thus be put to use. The consultation then called for the production, on a plot measuring just 120 square meters, of a building that would guarantee the achievement of high energy performances, the use of bio-sourced materials, and a mixed-purpose project housing offices and accommodation, as well as well as a kitchen garden and an organic swimming pool on the topmost terrace.

Details of the black tower
Terrace area with elongated pool

The façade of the building is clad in scorched wood (larch), a technique originating in Japan, where they scorch the outer surface of the material in order to extend its life. Orange and silver awnings cover some of the windows, granting the exterior a pop of color. The interior is vibrant and luminous, providing open spaces in which to partake in a variety of activities.

Spacious offices made out of concrete
Offices with glass walls
Offices with file cabinet spaces
Modern black metal stairs
Detail of modern black metal stairs
Narrow stairs in pure white
Housing level with living room and kitchen
Modern living room with dark gray sofa and fireplace
Rest area with glass walls
Wooden stairs
Wooden dining room with concrete and glass walls
Rest area in vibrant colors
Relaxation area
Modern bedroom completely covered in light wood
Children’s room with bright red colors
Bedroom decorated in red
Bathroom in intense blue and black
Exterior night view
pinterest button

Modern Project that Seeks to Integrate the Architecture with the Landscape that Surrounds It

By • Dec 22, 2017

P&D+I KLABIN Center is a project completed by the Brazilian architectural firm Paulo Brazil E. Sant’Anna Arquitetos Associados in 2017. The research, development, and innovation center covers a total ground area of over 3,000 square meters, and is located near the entrance of Villa Harmonia in Monte Alegre, Brazil.

Construction surrounded by extensive gardens
Concrete bridge that works as access ramp

It was important for the clients that the project manage to integrate the architectural ensemble to the surrounding landscape, which is characterized by an open, green expanse bordered by a lush and verdant wood. In order to do this, the architectural firm made themselves think of the project as a whole as a humanized landmark. The end result is a structure that is perfect for the intellectual immersion of the researchers, and which exists in perfect harmony with the surrounding historical buildings.

/ External view of the modern construction
Modern glass wall entrance
Corner with gardening work

The structure is contemporary in its design, with glass walls that allow natural light to flow into the interior spaces. Inside, the structure is wide open and spacious, providing any number of spaces in which to conduct a variety of activities. The main block holds three floors with laboratories, lounges, dresser rooms, meeting rooms, and research centers. The annex faces north and holds an auditorium which can sit up to 80 people, as well as exposition areas, rest rooms, and an area for events and exhibitions.

Internal corridor filled with light
Interior with glass walls
Corridor of blue glass walls
Waiting area with modern black leather furniture
Laboratory equipment
View of the laboratory
Spacious office area in black and wood
Internal stairs with glass railings
Spacious exhibition area
Conference area
Conference room in black and wood
Night view of the modern construction
Night view of the gardens
Complete view of the construction
Modern construction surrounded by gardens
Modern construction with glass walls
Night view of the construction
pinterest button

This Wonderful Remodeling of an Office Building will Make you Want to Renovate Yours

By • Dec 20, 2017

These modern offices belonging to the group BUONGIORNO.IT! _NTT DOCOMO GROUP, Mobile technologies, were renovated by the architectural firm of Cristiana Vannini, a Florentine by birth and Milanese by adoption, and her team of professionals which includes the architects Alessandra Spaltini and Enrico Muccio, and whose firm focuses on private houses, workplaces, hospitality, and various other architectural fields, from refurbishment of rural architecture to interiors in the city of Milan, Italy.

Modern reception area filled with natural light
Modern reception in earthy tones

Located in the city center, the early 1900s historical building that hosts the company has been completely renovated to give a new and dynamic twist to the interiors, creating and defining Buongiorno’s corporate image.

Brown and beige reception furniture
Modern hanging lamps
Modern kitchen area
Brown and beige kitchen area

The project includes common spaces and working areas. On the ground floor are located the reception, a modern and elegant space that will give a first impression to their prospective and future clients, and a multifunctional area.

It also has a cafeteria area that can be converted into a meeting room, depending on the needs of the team.

On the higher levels are located large open spaces, meeting rooms, and private offices, alternated with common spaces like coffee-points and telephone booth areas.

Nobody can doubt the wonderful change that this old construction has undergone.

Kitchen in beige with steel electric appliances
Dining area and modern kitchen
Modern entrance in shades of brown and beige
Corridor with telephone areas
Modern office
Modern and spacious office areas
Modern offices in shades of black and white
Meeting areas
Large meeting room
Dining and relaxation area
Kitchen with coffee area
Rest area
pinterest button

Fantastic Hotel Five-Star located in Palma de Mallorca, Spain

By • Dec 15, 2017

This ravishing five-star hotel is located in Palma de Mallorca on the Spanish island of Mallorca, one of the Balearic Islands in the Mediterranean Sea. It’s known for beach resorts, as well as its exciting and vibrant night life.

Hotel’s façade
Marvelous terraces with fine furniture

The building, which dates all the way back to the 19th century, was recently renovated and restored, and now consists of over 42 fantastic rooms and suites.

Marvelous terraces with fine furniture
Marvelous terraces with fine furniture

With excellent terraces in the exterior, which clearly invite the occupants to enjoy its magnificent beach climate, this hotel has a luxurious interior clearly reflected in its extravagant interior design, as well as in its moldings, which give it a unique touch of sobriety.

Terraces with a pool

With high ceilings with beautiful decorations, large styled staircases, and glass doors that allow the natural light to seep into the rooms and fill all four corners, there is no doubt that it has more than earned its status as a five-star hotel.

It has luxurious restaurants that offer only the most exquisite cuisines on its menu, and bars that allow the occupants to take a moment’s rest at the end of the day.

Luxurious reception area
Luxurious reception area
Luxurious reception area
Common resting areas for the guests
Common resting areas for the guests
Luxurious dining area
Luxurious dining area
Bar area
Bar area

The large and comfortable bedrooms have been decorated with a very luxurious style, maintaining that which is present in the remainder of the areas.

At dusk, the terraces offer beautiful corners where the occupants may take their seats and enjoy the sunset in wonderful company.

Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms with a balcony
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms with a balcony
Bedrooms with a balcony
Bedrooms with a balcony
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Spa and massages area
Beautiful terrace with a view.
Beautiful terrace with a view.
pinterest button

Takeru Shoji Architects Built a Unique Building in Niigata Prefecture, Japan

By • Dec 14, 2017

What do you do when you can’t decide whether you want to build in an urban or suburban area? You do what Takeru Shoji Architects did and take up residence somewhere like Chuo Ward, an area where the city center gradually gives way to the suburbs.

Exterior of the building
Interior with large plants

Located in the Niigata Prefecture, Japan, this home – so-called Wow!Sta. – was completed in 2015, and covers a total area of 258 meters squared. The building has the advantage of being only a couple of blocks away from the hustle and bustle of busy city life, while also enjoying the quiet solitude of the street upon which it sits. Its wooden shutter-like walls add to this by mixing a sense of privacy with an inviting sense of exposure. The structure has three different levels, each with a distinct purpose.

Balconies with wooden curtains
Drinks area

The first serves as a restaurant, done in a modern style and mixing wood with concrete. Touches of green in the form of plants dot the space, allowing nature to join the fun.

Bar area with nearby tables
Kitchen area with a view

The second level is an office space, wide and luminous, with wooden floors and minimalist lighting, which emphasizes its functional style.

The third level holds a multipurpose rental space which includes a kitchen and a bathroom, and which enjoys the added benefit of an outdoor area.

Working area equipped with tables and chairs
Bathroom
Exterior view of the building
Exterior view of the street
pinterest button

Spectacular Offices in Melbourne, Australia designed by Bates Smart Architects

By • Dec 12, 2017

These sophisticated and elegant offices belonging to law firm Corrs Chambers Westgarth are located in the city of Melbourne, Australia. They occupy four floors in the innovative and unique central building at 567 Collins Street. We’ll find spectacular views over the Melbourne skyline through the glass walls that go from the floor to the ceiling, creating a unique space.

Views of the spectacular interior of the offices
Views of the spectacular interior of the offices

Steel beams extend from the ceiling to the floor, framing the ten meter high staircase. They are lined with LEDs to provide focused lighting on the staircase and the surrounding space.
This wonderful design was created by the firm Bates Smart Architects in 2015.

Lights on the stairs
Wonderful rest areas

The expert team at Bates Smart Architects meticulously rebuilt elegant spaces with a multitude of refined details. Electrolight had to make sure that his work resulted in clean lines, as well as elegant and subtle forms. A deep level of planning and coordination between Bates Smart and Electrolight was necessary for light placement, concealment and performance.

Wonderful rest areas

Lighting designers worked with a mixture of color temperatures to distinguish each space and its functionality. Cooler temperatures are used in the meeting rooms, combined with warmer colors throughout the casual entertainment areas and creating a relaxed and sophisticated atmosphere in the reception area.

Meeting area
pinterest button

Furniture Store Located in Tolmezzo, Italy by Ceschia e Mentil Architetti Associati

By • Dec 11, 2017

This furniture store, which is located in Tolmezzo, in the province of Udine, in Italy, was designed by Mentil Federico from the architectural firm Ceschia e Mentil Architetti Associati in 2005.

Exhibition area enclosed in glass
Exterior halls

The lot, measuring a total of 110 square meters, had been previously used as a warehouse deposit for a small shop from the 1970s. A first intervention turned it into a commercial space dedicated to the sale of products to complement bathroom furniture. A second intervention expanded its size.

Exterior halls
Exhibition area enclosed in glass

The need for an exposition space for the different pieces of furniture, in particular for the wood fireplaces, suggests to clients a new expansion that will be built beside the warehouse previously mentioned, in a lot formerly occupied by a parking lot. The wishes of the client were to create a new space that would communicate through the creation of window exhibitions.

External exhibition area
External exhibition area

The plane is broken, in a way, by a small space open to the sky, which can be observed through two windows opposite. There, a small garden grants the air life and floor, while at the same time dividing the space in two – into the furniture exhibition with a reception and meeting area, and into a visualization area.

External exhibition area
External exhibition area
Fireplace
Fireplace
Fireplace
External exhibition area
Chair exhibition
Chair exhibition
Office area
View from the second level
Dining
Exterior view through glass walls
Exterior view through glass walls
Exterior view through glass walls
Exterior view through glass walls
Exterior view through glass walls
Exterior view through glass walls
Exterior view through glass walls
pinterest button

Office Located in Bangkok, Thailand, With an Entire Interior Space is Distributed Across Five Floors, Plus a Roof Terrace

By • Dec 11, 2017

Dplus Intertrade Head Office is an office design project completed by Pure Architect in 2017. The offices are located in Krung Thep Maha Nakhon, known in English as Bangkok, Thailand, and cover a sprawling total ground area of 1,600 square meters.

Exterior view of the modern Offices with wooden floors
Exterior view of the modern Offices with wooden floors

The entire interior space is distributed across five floors, plus a roof terrace. Dplus Intertrade, a Thai electronic accessory trading company, aimed to re-brand, and thus re-energize teams with the intention of moving forward as a family in order to renew employees’ quality of life through a renovation project.

Modern reception made in White marble
Modern reception made in White marble

The interior décor is dominated by the color blue, which is the Dplus Intertrade company color, thus giving it a strong company identity. Additionally, red, yellow, orange, and green were used in order to imbue it with a sense of cheerfulness and entertainment. Wooden surfaces and white furnishings are used throughout the spaces, making each room and hall feel luminous and bright. Upon entrance, we’re met with a stark white lobby with a marble counter, emphasizing its elegance and modernity above all else.

Modern reception made in White marble
Modern interior with electric blue walls

The office spaces are distributed with an open office design in mind, instead of with cubicles or individual offices. Such a design allows for ease of communication between employees and emphasizes the strong teamwork dynam