This beautiful house covering an area of 210 m2 distributed in three levels and located in Bregenz, Austria, was designed in 2016 by Dietrich | Untertrifaller Architekten. It is located on a green hill with wonderful views over the surrounding countryside and Lake Constance.

The exterior in wood and concrete seems to merge with its surroundings, an immense green area of tall trees that borders the house. Upon entering, a beautiful space with glass walls welcomes us.

View of the house on the hill with the lake in the background
View of house with the hills in the background

 

Main entrance, glass walls

Upstairs, the dining room, kitchen, and living room share one large space. This room is characterized by the extensive use of wood – it is present on the floors, the walls, and the ceiling. The glass walls allow light to flood the rooms and make each of them a pleasant and special place.

Dining area, living room, and kitchen with floors, wall,s and ceilings in wood

The stainless-steel kitchen faces a glass wall leading to a fantastic terrace with wooden floors and glass railings. This allows the kitchen to have uninterrupted views of the home’s surroundings.

At the far end, we can see a dining room that looks as if it were painted on a canvas of green vegetation.

Kitchen in stainless steel in front of glass wall

In the evenings, the illuminated terrace invites us to enjoy the beautiful views over the landscape, as well as the good weather.

Night view of the terrace with wooden floors and glass railings
Night view of the main entrance of the house

Night view of the interior of the house through the glass walls