homedsgn logo homedsgn logo

Wonderful House Embedded in a Hillside in Beverly Hills

By • Jan 25, 2018

Located in a steep and narrow hillside of the famous city of Beverly Hills, in Los Angeles, California, USA, this project presented a series of significant technical challenges in terms of time restraints and the maximum envelope of the building. The design solution was to organize the house and the complex as an extended and attenuated experience that provided a sense of grace and space despite the restrictions.

Aerial view of the spectacular construction surrounded by green vegetation

The owners’ wishes were to create an oasis that focused more on the feeling of intimacy and introspection instead of maximizing views or presenting an extroverted face to the neighborhood.

Pool area

The main structure has been designed on two levels traced along the north-south axis and houses most of the interior spaces. The garage is located at the southern end of the house, where most private areas are located, including the gym.

Entrance with modern glass doors

The entrance was designed to create a sense of retreat into a private environment, leaving the cars and the working world of Los Angeles behind.
In the middle, a pool patio and gardens occupy the heart of the site.
A small light-filled structure functions as a project studio, and a guest house is located at the north end of the site.

View of the pool from inside the house
Modern living room in vibrant colors
Spacious and modern kitchen full of light
Modern dining room in wood
Detail of dining area
Wooden stairs with glass wall
Cozy room with brick fireplace
Modern and luminous bathroom
View of the pool during night hours
Exterior view of the modern construction

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts