This wonderful house, with an interior space occupying 250 square meters, is located in an area of large green areas in Itatiba, a city near the capital of São Paulo. It was built as an investment plan by a couple of clients looking for a house full of light and with natural ventilation.

Wonderful view of the green exterior gardens
Internal garden with lounge views

In this large area of 1,150 square meters, the architectural studio Rassini Arquitetura developed this marvelous project. Inspired by the Mies Van Der Rohe Pavilion, located in the city of Barcelona, the architect large glass panels. These contribute heavily to the flow of natural light. Additionally, natural vegetation is present in all of the rooms of the home. In addition to this, the residence brings another premise requested by the owners: the integration between internal and external environments. For them, the house had to be clear and comfortable, neither small nor large, easy to maintain, and built with high-finish materials.

View of the pool area from the garden

The architect Felipe Rassini got to work and presented a first solution to the client, a 6x3m module and from it, the living room, dining room, kitchen and bedrooms arose.

Pool with wooden terrace
Covered grill area
Modern living room full of light
Living room with glass walls

All of the home’s environments were arranged in such a way that natural light could always be the protagonist.
After verifying the construction, the couple, that until then had focused on using the house as an investment, decided to keep it as their property.

Salon with views
Living room with wonderful wooden ceiling
Living room with direct exit to the garden
Living-dining area full of natural light
Modern dining room
Modern dining room
Kitchen area with island
Minimalist style kitchen in wood
Room with glass walls
White bathroom with wood