The La Kretz Innovation Campus (LKIC) is an interdisciplinary center where entrepreneurs, engineers, and policy makers innovate to support a green economy, one that improves human well-being and social equity while significantly reducing environmental risks and ecological scarcity. The center is located in the city of Los Angeles, California, USA.

Exterior view of the center entrance
Interior of the center with high wooden ceilings and skylights

The campus comprises 3.2 acres (61,000 square meters) and was designed in the year 2016 by the architectural firm John Friedman Alice Kimm Architects. The building has a variety of spaces, including offices, conference rooms, laboratories, prototyping workshops, and even a space for events with a capacity for 140 people.

Interior of the center with high wooden ceilings and skylights
Meeting area with vertical gardens
Meeting area with vertical gardens

In contrast, the interior is designed to be modern, clean, flexible, and adaptable, using a palette of inexpensive yet dynamic materials. Construction complies with new CAL-Green environmental standards, and LEED-Platinum status is anticipated.

Meeting area with vertical gardens
Meeting area with vertical gardens
Meeting area with vertical gardens
Interior of the center with high wooden ceilings and skylights

In its interior, its high ceiling holds multiple skylights that allow the light to flow in and to flood the spaces, thus granting the building a way to significantly lower its energy consumption.

Internal area with modern lights
Internal area with modern lights

The reception lobby of the building is a modern and open space where a vertical garden fills the room with greenery, marveling those lucky enough to glance upon it.

“Innovation campus where entrepreneurs, engineers, and policy makers innovate to support the green economy”

Internal area with modern lights
Kitchen with meeting areas
Kitchen with meeting areas
Work area
Work area
Interior of the center with high wooden ceilings and skylights
Interior of the center with high wooden ceilings and skylights
Interior of the center with high wooden ceilings and skylights
Work area