homedsgn logo homedsgn logo

Old Blacksmith Shop has been Redesigned by Albert Brito Arquitectura in Barcelona, Spain

By • Sep 5, 2017

This house, which covers a total ground area of 110 square meters, was designed by the architectural firm Albert Brito Arquitectura in the year 2013. It is located in Badalona, a city and Spanish municipality of the region of Barcelona, in the Autonomous Community of Catalonia, Spain.

The building formerly served as a blacksmith shop, and it was modified and re-designed to be converted into a family home. Despite the need to completely change the configuration of spaces and structure, the spirit of the workshop, cranes, light systems, and materials was preserved, granting a special touch to the house.

The house is deep and narrow. The main rooms are located at both sides of the front and back facades of the building, leaving a large open space in the center, which in turn allows natural light to enter the house.

The backyard has a dining area and grill that serves as a space for the family to spend pleasant moments together or alongside friends.

In the first level are the social areas – living room, dining room and kitchen – which, despite not being large spaces, are comfortable.

The stairs go up through the center of the space and communicate both levels with each other. On the second level, we can find a play area and the bedrooms.

Inner courtyard with dining area
Details
Living room with view to the stairs
Kitchen-dining room in white
Aerial stairs with wooden steps
Aerial stairs with wooden steps
Details
Aerial stairs with wooden steps
Play area
Night view of the courtyard

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts