homedsgn logo homedsgn logo

A Place for Lovers of the Sea and Surfing

By • Feb 12, 2018

This project, designed as a beach house, was undertaken by architectural firm NiHu Arquitectos, on the beach of Guiones, Guanacaste, Costa Rica, an excellent destination of white sands for those who like to surf. It has an area of 416 square meters and was built in 2016.

Aerial view of the land with sea views
View of the main facade with concrete road

It is a place that tries to combine the restrictions of a space built with the freedom of enjoying the variety of open-air activities available. The surrounding geography is very flat and distant, which allows the exterior landscapes and views to be framed and taken in the interior spaces as works of art.

Main entrance with yellow door
Rear view of the construction
Pool area with terrace
External stairs made of concrete

The exterior and the interior combine perfectly. As a result of the location of the house, it is divided into two blocks that compensate each other. This compensation also helps to separate private spaces from the more social areas of the project.

This structure is not only well-adapted to its location, but also takes into account the user, for which it creates a third space between the blocks oriented to a navigator’s related activities.

The result is a patio that runs through the house, allowing spaces that are easily accessible to the guests. These trips will provide them with unique experiences that they won’t soon forget.

Interior in industrial style
Interior with concrete walls
Rustic cuisine in intense colors
Kitchen with industrial design details
Double room with wooden furnitureI
Master bedroom with wooden furniture
Bathroom with concrete walls
Aerial view of the pool area

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts