homedsgn logo homedsgn logo

Remedy Partners Offices redesigned by Amenta Emma Architects for comfort and growth

By • Jun 7, 2019

In the bustling downtown core of Norwalk, Connecticut, the brand new Remedy Partners Offices were recently provided a refreshing facelift by innovative design teams at Amenta Emma Architects.

Remedy Partners is a healthcare technology company that provides all kinds of specialized goods and services to health professionals and facilities in the surrounding area. Their old offices were not longer the kind of flexible, fast paced environment they wished to provide their own employees on a daily basis, so they opted for an update that might diversify and streamline things for the better.

Employees at Remedy Partners have need of flexible, free flowing spaces and a number of different settings that will serve different functions for their quick paced jobs throughout the day. The primary goal of designers was to give all workers present, no matter their role, a place to work that feels efficient and yet comfortable and familiar, almost second nature.

In addition to feeling comfortable, designers also wanted to create a space full of gentle visual stimulation that might help employees feel motivated to produce their best work. They oped to create shared spaces that facilitate easy teamwork and collaborative time, but also placed value on quieter, more private spaces for those people who need some solid individual time to put their heads down and get to work at their own pace.

Long tables, sofa booths, individualized desks, and quiet rooms, all furnished in calming neutrals and with a blend of natural and industrial materials, provide these diverse workspaces. No matter the kind of worker you are, nor the kind of space that helps you excel the best, you’ll find it easily and accessibly within these offices.

At Remedy Partners, employees are not anchored to one singular spot to do their jobs. They might claim an assigned space but, should they feel that a change of scenery or setup might benefit their work, they’re free (and even encouraged) to seek that out for the sake of their productivity.

In terms of aesthetic, designers sought to establish harmony and balance in all senses. For example, taking inspiration from places like the New York Public Library, these offices were built to feel open and airy but also private and cozy if and when necessary. Within that dynamic, a rugged and industrial feeling scheme in the communal spaces contrasts seamlessly with softer and more comfortable quiet spaces furnished with cozy armchairs and relaxing nooks.

In efforts to take the concepts of motivation, productivity, and calm to all different levels, the office even contains a “no phone zone”. Visually, this space is separated from others in the office through aesthetic, but it’s actually also separated acoustically to drown out the bustle of the more public group work spaces. The “no phone zone” is modelled after the quiet spaces found in places like college libraries and is often used for anything from solitary work to group collaboration or even small presentations.

Photos by Robert Benson Photography

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts