This remodeling took place in a modest house of simple construction. The project took some cues from traditional architecture to adapt them to the present. This way, the old and the new establish a dialogue based on logic, naturalness and tolerance. Considering that the house was in ruins and its small space (50 square meters), it was necessary to build a new structure that would meet the needs of the family.

Located in Burgos, Spain, this remodeling was carried out by Gaztelu Jerez Arquitectos in 2016.

Although the exterior is nothing out of the ordinary, the house has areas for gardens and recreational activities.

House seen from the street through the walls

Main entrance
Entrance to the house from the garden

View of Internal garden
View of the house from the interior of the garden

In the interior, beautiful wooden floors create a contrast with the white and green pastel used in the details. At the sides, the large windows allow the entrance of natural light creating a clear and pleasant atmosphere.

The living room, with little furniture, is comprised of chairs and small tables placed on a rug. This arrangement leaves plenty of open space, allowing the living room to breathe. This In a corner, some artificial plants complete the decoration, giving color and life to the small space.

Interior of living room with chairs and rug
View of the interior garden from the living room

The stairs, made of wooden steps over a metal beam and colored in matching green, connect both levels.

Wood and metal stairs in light green