homedsgn logo homedsgn logo

A Remodeling that Achieved Open Spaces and Full of Natural Light

By • Aug 16, 2018

This home, belonging to a large family of 6, is located in Herzliya Pituach, Israel and was part of a renovation of an old building in which the interior was emptied, a reinforcement was applied, and the structure was expanded using mostly lightweight construction materials. Originally, the building had several rooms on the ground floor, including a stable, and an external staircase led to the second floor, where the main room was located. The architectural firm Tomer Ben Dor was commissioned to carry out the 182-square-meter project in 2017.

Terrace with pool
Entrance from the terrace

The ground floor includes the living room, the kitchen, the dining room, the guest room, the master bedroom with private bathroom, and a shelter that is also used as a closet room. The second floor includes two bedrooms, a bathroom, and a laundry room. Another bedroom is located in the attic.

The main guide for the design of the exterior appearance was the use of neutral dark tones in order to create a building that fits the shade of tall trees and the surrounding garden. Therefore, the tones chosen for the front of the building were mainly gray and dark green.

Entrance with brick walls
Covered grill area
Modern grill area
Large lounge area
Living room-kitchen sharing space
Dining room with glass walls

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts